ISPLIVALA ISTINA NA VIDELO: Evo kako se tačno MALČANSKI BERBERIN NAŠAO NA SLOBODI!
Foto: Printscreen / Facebook

saopštenje

ISPLIVALA ISTINA NA VIDELO: Evo kako se tačno MALČANSKI BERBERIN NAŠAO NA SLOBODI!

Uprava je večeras saopštila da je zatvor u Nišu postupio u skladu sa zakonom prilikom otpuštanja iz zatvora Ninoslava Jovanovića

Objavljeno:

Povodom saopštenja Zaštitnika građana da je pokrenuo postupak kontrole zakonitosti rada Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u vezi sa slučajem nestale devojčice u okolini Niša, Uprava je večeras saopštila da je zatvor u Nišu postupio u skladu sa zakonom prilikom otpuštanja iz zatvora Ninoslava Jovanovića poznatog kao Malčanski berberin po isteku kazne zatvora 8. januara 2018. godine.

Kazneno popravni zavod u Nišu je 10. januara 2018. godine, u skladu sa zakonom, obavestio Osnovni sud u Nišu, Policijsku upravu u Nišu i sudiju za izvršenje Višeg suda u Nišu da je "sa izdržavanja kazne zatvora otpušten osuđeni Ninoslav Jovanović 8. januara 2018. godine", navodi se u saopštenju Uprave.

Jovanović je prethodno bio i pritvoru od 8. jula 2005. godine, potom i na izvršenju kazne od 12 i po godina zatvora jer je izvršio krivično delo obljuba ili protivprirodni blud sa detetom (licem koje nije navršilo 14 godina).

On je sproveden na izdržavanje kazne zatvora 28. avgusta 2006. godine po presudi Vrhovnog suda Srbije, a u kaznu mu je bilo uračunalto vreme provedeno u pritvoru od 13 meseci 20 dana.

Uprava podseća i da je Jovanović je bio u pritvoru u Okružnom zatvoru u Beogradu pet meseci počev od 14. oktobra 2018. godine po rešenju Višeg suda u Beogradu za krivično delo iskorišćavanje računarske mreže ili komunikacije drugim tehničkim sredstvima za izvršenje krivičnih dela protiv polne slobode prema maloletnom licu i proganjanje. Viši sud je 18. marta 2019. godine ukinuo pritvor i on je pušten na slobodu.

U slučaju kada se pritvorenik pušta na slobodu okružni zatvori i kazneno popravni zavodi nisu u obavezi da o tome obaveštavaju policijske uprave, navodi se u saopštenju.

U toku je policijska velika potera za Jovanovićem za koga se sumnja da je oteo 12-godišnju Moniki iz sela Doljevci kod Niša, prošlog petka.

Bonus video

(Espreso.co.rs/agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.