ŠARIĆEV SUDIJA UHAPSIO JELIČIĆA NA SVOJU RUKU! Advokati odbrane valjevske grupe povukli PRVI POTEZ!
Zoran Jeličić, Foto: Printscreen/RTS

REKONSTRUKCIJE

ŠARIĆEV SUDIJA UHAPSIO JELIČIĆA NA SVOJU RUKU! Advokati odbrane valjevske grupe povukli PRVI POTEZ!

Oni traže da se protiv sudije pokrene disciplinski postupak

Objavljeno:

Advokati optuženih članova „valjevske grupe“ zatražili su izuzeće predsedavajuće sudskog veća Svetlane Aleksić, koja sudi i Darku Šariću, jer je, kako tvrde, u pomenutom postupku, počinila „nezapamćene nezakonitosti“!

U žalbi upućenoj Višem sudu u Beogradu advokatski tim navodi da je sudija Svetlana Aleksić na svoju ruku pritvorila Zorana Jeličića (51), koji je 20. novembra pokušao da se zakolje u sudnici Specijalnog suda, piše Alo.

- Kako je moguće da je Jeličić uhapšen 20. novembra 2019, u 11.15, na osnovu rešenja koje je doneto tog dana u 13 sati i koje je nadležnom UKP - Odeljenju za potrage prosleđeno tek u 13.20? Kao jedan od pokazatelja pristrasnog i protivpravnog postupanja sudije Svetlane Aleksić jeste podatak da Apelacionom sudu u Beogradu nije prosledila žalbu na rešenje Višeg suda u Beogradu, koju je podneo Jeličićev advokat Vladimir Prijović, već samo žalbu branioca po službenoj dužnosti. Prijovićeva žalba je veoma značajna, pošto sadrži dokaze i navode koje Apelacioni sud u Beogradu, naravno, nije imao prilikom odlučivanja - navodi se u žalbi.

Branioci Milana Lazarevića zvanog Laza Bombaš (51), koji se tereti da je vođa grupe, optužene za ubistvo Željka Đedovića (30), podneli su i disciplinsku prijavu protiv sudije, budući da je, kako kažu, postupila suprotno Zakonu o sudijama i Etičkom kodeksu.

Oni traže da se protiv sudije pokrene disciplinski postupak.

- Na suđenju 5.decembra formalizovana je zabrana slobode govora branilaca i optuženih. Jedan od optuženih je nezakonito i na silu udaljen iz sudnice, vređani su i ponižavani advokati.Na glavnom pretresu, sudija se povišenim tonom obratila jednom advokatu rečima: "Pa, evo ja Vam kažem, stavite slušalice.kolega, stavite slušalice slobodno, znate da imate slušalice, ako nemate, dostaviće Vam sudksa straža

Apelacioni sud je prethodno usvojio žalbe odbrane kojom traže da se ponovo razmatra odluku o pritvaranju Jeličića i naredio ponovno odlučivanje.

Jeličičić i ostali optuženi tvrde da iza ubistva Đedovića stoji Nebojša Joksović Joksa (49), svedok-saradnik protiv Darka Šarića.

Suđenje "valjevskoj grupi" traje 10 i po godina, a nastavlja se polovinom januara u Specijalnom sudu u Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.