EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU PEDOFILA KADA GA HEMIJSKI KASTRIRAJU: Da li bi Srbija trebalo da uvede ovu kaznu?
Ninoslav Jovanović, Foto: printscreen

kontoverzna metoda

EVO ŠTA SE DEŠAVA U TELU PEDOFILA KADA GA HEMIJSKI KASTRIRAJU: Da li bi Srbija trebalo da uvede ovu kaznu?

Dok Srbija nestrpljivo iščekuje epilog potrage, na društvenim mrežama za otmičara mnogi priželjkuju smrtnu kaznu ili bar hemijsku kastraciju

Objavljeno: 15:25h

Posle šokantnog slučaja otmice Monike Karimanović (12) koji još uvek nije rešen, a za koji je osumnjičen osuđeni pedofil Ninoslav Jovanović, u javnosti se ponovo povela rasprava o kažnjavanju pedofila.

Ninoslav Jovanović je 2006. osuđen na maksimalnu kaznu koja je preinačena i smanjena sa 15 godina na 13 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnju devojčicu silovao, a drugu pokušao da napastvuje, prethodno im ošišavši kosu makazama.

Iz zatvora je izašao početkom januara ove godine, a od tada traje zabrinutost roditelja u Malči. Oni koji imaju žensku decu ili unuke, kažu, konstantno su bili na oprezu.

Najgora predviđanja su se obistinila kada je nestala Monika Karimanović. Potraga za Malčanskim berberinom i devojčicom koju je oteo traje već šest dana. Na terenu u selima oko Knjaževca nalazi se oko 300 policajaca, helikopteri, dronovi, psi tragači...

Dok Srbija nestrpljivo iščekuje epilog potrage, na društvenim mrežama za otmičara mnogi priželjkuju smrtnu kaznu ili bar hemijsku kastraciju.

Hemijska kastracija kao kazna za pedofile već je uvedena u Ukrajini, a nije mali broj onih koji bi želeli takav zakon da vide i u Srbiji.

Šta podrazumeva hemijska kastracija?

Kastracija može biti hirurška, što znači da uključuje uklanjanje testisa ili hemijska.

Hemijska kastracija je hemijski tretman tela koji se koristi od oko 1944. godine za smanjenje nivoa testosterona kod muškaraca, a takođe i kod žena, budući da hormon pokreće seksualni nagon kod oboje. Sprovodi se davanjem antiandrogenih lekova, bilo u obliku tableta ili češće putem injekcija.

Postoje neželjeni efekti hemijske kastracije, samo nekoliko je opasnih po život, a muškarci mogu doživeti ginekomastiju (rast mlečnih žlezda) u nekim slučajevima. I muškarci i žene imaju smanjenu mišićnu masu i povećanu telesnu masu, kao i oslabljene kosti. Oni mogu dugoročno dovesti do kardiovaskularnih bolesti i osteoporoze.

Brojni filozofi i radnici za ljudska prava izrazili su protivljenje upotrebi hemijske kastracije i kako vreme prolazi, pokušavaju se drugačiji pristupi rehabilitaciji seksualnih prestupnika.

Generalno, kastrirani muškarci osećaju znatno smanjeni seksualni nagon, jer njihova tela imaju vrlo nizak nivo muškog hormona testosterona. To smanjuje učestalost, jačinu i trajanje erekcije i može izazvati groznice, vrtoglavicu, gubitak telesne dlake i rast grudi.

Ali u zavisnosti od pojedinca, moguće je da će se on uzbuditi, pa čak i ejakulirati, mada je njegova erekcija možda skromna i neće biti nikakvih spermatozoida u spermi.

Na spisku zemalja u kojima se na neki način govori o hemijskoj kastraciji nalaze se Argentina, Indija, Indonezija, Izrael, Novi Zeland, Rusija, Južna Koreja, SAD. I u Evropi je spisak duži. Tu su Velika Britanija, Nemačka, Portugal, Poljska, Moldavija, Estonija, Severna Makedonija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.