SVI DETALJI POTRAGE ZA MONSTRUMOM NA JEDNOM MESTU: Ovde su ga danas tražili Žandarmerija i policija! (MAPA)
Ilustracija, Foto: Foto: Google Earth / Filip Plavčić

rekonstrukcija

SVI DETALJI POTRAGE ZA MONSTRUMOM NA JEDNOM MESTU: Ovde su ga danas tražili Žandarmerija i policija! (MAPA)

Pripadnici policije i Žandarmerije pretražuju svaki pedalj na kome bi Jovanović mogao da se krije sa devojčicom

Objavljeno: 14:10h

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, osumnjičen je da je oteo dvanaestogodišnju devojčicu Moniku Karimanović. Prema poslednjim informacijama, on je lociran, a dete je živo.

Pripadnici policije i Žandarmerije pretražuju svaki pedalj na kome bi Jovanović mogao da se krije sa devojčicom. U potragu su uključene i helikopterske jedinice, psi tragači...

foto: Foto: Google Earth / Filip Plavčić

Prema nezvaničnim informacijama koje su juče preneli mediji, "Berberin" je lociran u selu Orašac u Knjaževcu, u obijenoj kući, gde je pronađena kosa za koju se sumnja da je pripadala Moniki, koja je pre tačno šest dana nestala u naselju Brzi Brod kod Niša.

foto: Filip Plavčić

Ninoslav Jovanović prekjuče se pojavio u jednoj prodavnici, gde je kako kaže svedokinja došao u nabavku. Uslužen je. Pokupio je namirnice i otišao. Prepoznala ga je samo jedna devojka.

Budući da se Jovanović uspešno krije, već unazad šest dana, od policije sumnja se da je potanko isplanirao Monikinu otmicu, naročito uzevši u obzir lokacije na kojima se krije.

Ipak, juče nakon pet dana potrage Monika je višena danas kod pruge Niš-Zaječar u mestu Podvis. Nekoliko svedoka je prijavilo policiji da Jovanović navodno vuče devojčicu, bežeći ka brdima iznad knjaževačkog sela Orešac.

U nastavku donosimo rezime potrage pripadnika žandarmerije i policije za Ninoslavom Jovanovićem i nestalom devojčicom Monikom:

foto: Filip Plavčić

1. Juče u poslepodnevnim časovima pripadnici policije, žandarmerije zajedno sa direktorom polcije Vladimirom Rebiće započeli su potragu i "sužavanje obruča", kako bi uhapsili Ninoslava Jovanovića, u selu Orašec u Knjaževcu.

Direktor policije tom priliko je rekao kako je da potraga za nestalom devojčicom apsolutni prioritet srpske policije i da su od momenta kada je prijavljen nestanak svi resursi stavljeni na raspolaganje. Podsetio je da su u potragu za nestalom devojčicom angažovane helikopterske jedinice, kao i da za njom traga i 220 policajaca i pripadnika Žandarmerije, a u potragu su uključeni i psi tragači i koriste se termovizijske kamere.

foto: Filip Plavčić

U ovom knjaževačkom selu pronađeni su tragovi koji ukazuju na to da je Jovanović zajedno sa devojčicom boravio u ovom mestu, te da su tu najverovatnije prespavali i jeli, a pronađen je i Monikin ranac. Takođe, postoje i izjave svedoka koji su potvrdili da je Jovanović sa devojčicom prošao kroz ovo mesto.

Policija je u obijenoj kući u Orašecu pronašla i ošišanu kosu nestale devojčice i trag krvi. Prethodno je devojčicin ranac pronađen u šipražju u skrovištu na oko 150 metara od malčanske petlje.

foto: Filip Plavčić

2. Pripadnici Žandarmerije zajedno sa psima pretražili su, ali i dalje pretražuju selo Rogošte, takođe u okolini Knjaževca.

foto: Filip Plavčić

3. Dalje su se uputili u selo Podvis, gde su se u potragu uključile i helikopterske jedinice koje su počele da nadletaju sva okolna sela.

foto: Filip Plavčić

Pripadnici žandarmerije pešačili su prugom Niš-Zaječar na kojoj su očevici prethodno uočili Malčanskog berberina sa devojčicom.

foto: Filip Plavčić

4. Potraga ih je dalje vodila ka selu Glogovac gde su potragu nastavili pomoću specijalno obučenih pasa, koji su pronašli neke tragove, no buduće da nisu sveži nije izvesno koliko će biti od značaja.

foto: Filip Plavčić
foto: Filip Plavčić

5. Pretraga se nastavlja i u selu Vasilj.

foto: Filip Plavčić

Pripadnici žandarmerije i policije raširili su se po svim selima, nastojeći da provere i "prečešljaju" sva mesta na kojima bi mogao da se krije Ninoslav Jovanović.

Oni su u nekoliko navrata u potrazi upadali meštanima u kući proveravajući da li se osumnjičeni sa devojčicom krije kod njih.

Podsetimo, dvanaestogodišnja Monika Karimanović nestala je 20. decembra u 7.28 minuta, tačno 8 minuta nakon što je izašla iz svoje porodične kuće u Suvom Dolu i krenula ka selu Donji Brod u školu.

Policija je odmah krenula u potragu za njom, a u toku srede postalo je jasno da ju je, po svemu sudeći, oteo Ninoslav Jovanović, osuđivani pedofil koji svoje maloletne žrtve šiša makazama.

foto: MUP

Ninoslav Jovanović je 2006. osuđen na maksimalnu kaznu koja je preinačena i smanjena sa 15 godina na 13 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnju devojčicu silovao, a drugu pokušao da napastvuje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao početkom januara ove godine, a od tada traje zabrinutost roditelja u Malči. Oni koji imaju žensku decu ili unuke, kažu, konstantno su na oprezu. Među prvim komšijama mišljenja o Ninoslavu su podeljena. Neki veruju da se takozvani "Malčanski berberin" promenio, da se ponaša normalno, dok drugi, koji viđaju policijske patrole pred njegovom kućom, govore suprotno.

Jovanović je zlodela nad devojčicama kakva u niškom kraju nisu zabeležena, počinio dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog 25 prevara i silovanja jedne žene i devojčice, što je glavni razlog za strah Malčana koji veruju da će zločin ponoviti.

Jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi ni časa nije časio da ponovo krene u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao. Najpre je pokucao na vrata S. M. iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao, pa niko nije mogao da nasluti šta će se desiti. Tada se predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći ženi da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim, zamolivši Ninoslava da do grada odvezu i njegovu dvanaestogodišnju sestru koja je trebalo da ode kod frizera. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući, a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

foto: printscreen

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštenu kuću, gde je ošišao makazama, pa joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša. Monstruozno seksualno iživljavanje nad devojčicom, kako je utvrđeno istragom, trajalo je gotovo cele noći.

Nekoliko dana kasnije, "berberin" je krenuo u potragu za sledećom žrtvom, a nju je u po bela dana našao u selu Gornja Vrežina, tako što je njeno ime pročitao na smrtovnici, kao ožalošćenu... pokucao je na vrata njene porodične kuće i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor. Devojčica je naivno krenula za njim, a kada joj je naredio da se skine, ona je počela da zapomaže shvativši šta je snašlo. Na sreću, njen vrisak su čuli meštani koji su bili na njivama i koji su je spasli, a manijak je tada uspeo da pobegne.

Ninoslav je uhapšen 2005. u velikoj poteri sa helikopterom i psima. Pred sudom je tada priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje, a veštaci su utvrdili da nije duševno oboleo, ali da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Sud mu je izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, ali je na slobodu pušten ranije, jer mu je Vrhovni sud Srbije smanjio kaznu na 12 godina.

Policija je oktobra prošle godine ponovo uhapsila Jovanovića zbog sumnje da je slao poruke većem broju ženskih osoba od kojih je tražio da mu dostave isečenu kosu ili da im on plati da bi ih ošišao. Saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, ukazujući da je Ninoslav sa svog profila na društvenoj mreži "Fejsbuk" i preko aplikacije "Mesindžer" duže vreme slao poruke.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.