ODLOŽENO SUĐENJE BIVŠOJ VASPITAČICI IZ ZVEČANSKE: Danas je trebalo da svedoči žena koja je snimila kako BACA DETE!
Vaspitačica baca dete u krevet, Foto: Printscreen/Youtube/SerbiaVideoTV

Odloženo suđenje!

ODLOŽENO SUĐENJE BIVŠOJ VASPITAČICI IZ ZVEČANSKE: Danas je trebalo da svedoči žena koja je snimila kako BACA DETE!

Medicinska sestra je grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja na taj način što je zapuštala maloletna lica o kojima je dužna da se stara

Objavljeno:

Suđenje Đurđiji Alimpijević (23), bivšoj negovateljici iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, odloženo je za 7. februar, jer je Maja Lukić, koja je trebalo da govori kao svedok, zakasnila na današnje ročište.

Maja Lukić je inače majka jednog od štićenika ovog centra i autorka snimka koji se proširio društvenim mrežama, a na kome se vidi kako Alimpijevićeva bebu grubo drži za nadlanicu i maletene kao džak je baca u krevetac, dok u drugoj ruci sve vreme drži mobilni telefon i gleda u njega, što je pritvno propisima.

Alimpijevićevoj se, međutim, ne sudi samo zbog ovog snimka, već joj se prema optužnom prdlogu na teret stavlja izvršenje krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, kao i zapuštanje i zlostavljanje maloletne osobe.

Prvo, tako što je kao medicinska sestra grubo zanemarila svoju dužnost zbrinjavanja i vaspitavanja na taj način što je zapuštala maloletna lica o kojima je dužna da se stara - nije im uključivala televizor, nije ih puštala iz kreveca, nije im davala igračke, a jedno dete koje je počela da presvlači ostavila je nekoliko minuta samog na dasci za presvlačenje visokoj 1,2 metra.

Drugo, na teret joj se stavlja isto krivično delo jer je, prema optužnom predlogu, jedno N. N. dete u prolazu ošamarila nakon čega je nosila dvogodišnjeg M. N, i to za nadlanicu, grubo i neprimereno tako ga unela u prostoriju i nosila sve do krevetića, pa ga zatim samo jednom rukom, takođe grubo, bacila u krevet.

Sve to vreme neprestano je gledala u mobilni telefon. Zatim je fotografisala drugo dete koje je bilo u krevecu pored, što je zabranjeno pravilima stacionara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.