SUDIJA RADOMIR JE OSUDIO MALČANSKOG BERBERINA NA 15 GODINA: Njegove reči danas svi pamte, ŽALIO JE ZBOG OVOGA
Njegove reči danas svi pamte, Foto: Filip Plavčić, Profimedia, Printscreen/Facebook, Ilustracija/Espreso.co.rs

HAPSE

SUDIJA RADOMIR JE OSUDIO MALČANSKOG BERBERINA NA 15 GODINA: Njegove reči danas svi pamte, ŽALIO JE ZBOG OVOGA

Osuđen je na 15 godina, ali mu je kazna smanjena, na slobodi se našao 2018. godine

Objavljeno:

U jednom selu u okolini Knjaževca, u obijenoj kući, pronađena je kosa za koju se sumnja da je od dvanaestogodišnje Monike Karimanović (12) koja je nestala pre pet dana u naselju Brzi Brod kod Niša.

Malčanski berberin je lociran i čeka se na njegovo hapšenje. Policija, meštani, žandarmerija su na terenu i čeka se da otmičar bude uhapšen.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović 2006. godine osuđen je na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama.

Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje.

On je napre maloletnu devojčicu odveo u jednu napuštenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša. Tamo ju je seksualno zlostavljao, I nakon agonije koja je trajala cele noći pustio ju je kući.

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina, i to na umrlici. Namamio je devojčicu u vinograde, naredio joj da se skine, u nameri da je zlostavlja. Devojčicu je spasila njena vriska koju su čuli ljudi koji su bili na njivi.

Jovanović je činio zlodela devojčicama dok je bio na uslovnoj kazni zatvora nakon nešto više od devet godina provedenih iza rešetaka. U zatvoru je prethodno bio zbog prevara i silovanja.

Osuđen je na 15 godina, ali mu je kazna smanjena, na slobodi se našao 2018. godine. Mnogi su verovali da će on ponoviti neki od svojih zločina.

I zaista, samo nekoliko meseci kasnije pritvoren je zbog slanja bizarnih poruka grupama koje se bave prikupljanjem kose uz jezive komentare kako treba tako ošišati još žena. U pritvoru je bio pet meseci, a onda je pušten na slobodu. Tokom posete selu Malča, saznali smo da od Ninoslava nema ni traga ni glasa, kao ni da ga ni porodica nije videla mesecima.

Inače, ocena neuropsihijatra veštaka na suđenju ovom čoveku bila je nedvosmislena: postoji velika verovatnoća da će delo da ponovi čim se bude našao na slobodi.

Kada mu je sud izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je "zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje".

I zaista, odmah nakon što je pušten na slobodu, uhapšen je zbog proganjanja žena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.