KAKO JE MALČANSKI BERBERIN BIRAO SVOJE ŽRTVE: Kucao na vrata prijateljima, gledao umrlice!
Ovako je Malčanski berberin birao žrtve, Foto: Privatna arhiva / M. M.

istraživao je

KAKO JE MALČANSKI BERBERIN BIRAO SVOJE ŽRTVE: Kucao na vrata prijateljima, gledao umrlice!

Policija, meštani, žandarmerija su na terenu i čeka se da otmičar bude uhapšen...

Objavljeno:

U selu u okolini Knjaževca, u obijenoj kući, pronađena je kosa za koju se sumnja da je od dvanaestogodišnje Monike Karimanović (12) koja je nestala pre pet dana u naselju Brzi Brod kod Niša.

Malčanski berberin je lociran i čeka se na njegovo hapšenje. Policija, meštani, žandarmerija su na terenu i čeka se da otmičar bude uhapšen.

Jovanović je 4. jula 2005. u Malči, tek što je izašao na slobodu posle desetogodišnje robije zbog prevara i silovanja, namamio iz kuće devojčicu N. M. (13) i odvukao je u jednu napuštenu kuću. Pre nego što ju je ošišao, četiri puta ju je naterao da ga oralno zadovolji, a zatim ju je deflorisao.

Jovanović pred istražnim organima nije pokazivao nikakvo kajanje. Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da nije duševno bolestan, ali da ima "psihopatsku strukturu ličnosti".

Tog jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Naime, Jovanović se devojčici S.M. predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala. To je bio jedan od načina na koji je birao žrtve.

Drugu žrtvu je ipak, našao na umrlici.

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina. Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor.

Devojčica je pošla za njim, a kada su stigli do vinograda, naredio joj je da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.