MALČANSKI BERBERIN SE SPRDAO NA FEJSBUKU U GRUPAMA ZA PRODAJU KOSE: Mnoge bi se sekle, ali ne znaju
Osumnjičeni se tereti da je sa svog profila na društvenoj mreži „Fejsbuk“, a preko aplikacije „Mesindžer“, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba, Foto: Printscreen

strašno

MALČANSKI BERBERIN SE SPRDAO NA FEJSBUKU U GRUPAMA ZA PRODAJU KOSE: Mnoge bi se sekle, ali ne znaju

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja

Objavljeno:

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je juče nakon saslušanja osumnjičenog Ninoslava Jovanovića, poznatijeg kao "Malčanski berberin" doneo rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da ce ometati istragu uticanjem na predložene svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Osumnjičeni se tereti da je sa svog profila na društvenoj mreži „Fejsbuk“, a preko aplikacije „Mesindžer“, u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novčanu nadoknadu.

Kako je "Blic" objavio pre nekoliko dana, Jovanović je preko Fejsbuka slao bizarne poruke grupama koje se bave prikupljanjem kose uz jezive komentare kako treba tako ošišati još žena.

- Super, samo šišajte. Pozdrav - napisao je on.

Ispod ovog utiska, dodao je i komentar: "Imam dosta prijateljica koje bi sekle, a ne znaju". Vrhunac je komentar video snimka kojim Jovanović kao da opisuje svoju filozofiju odnosa sa ženama:

Ko je "Malčanski berberin"?

Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao u početkom januara ove godine. Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči.

- Devojčice koje su imale dugu kosu roditelji su ošišali jer znaju da manijaka uzbuđuje da šiša svoje žrtve. Nikome nije svejedno jer znaju o kakvom se manijaku radi. Uveče ih ne puštaju kasno da izlaze iz kuće jer se plaše za njihovu bezbednost - rekao nam je jedan od meštana Malče.

Meštani pričaju da je Jovanovića porodica prihvatila po izlasku sa robije i da za sada nije pravio nikakve incidente.

Jovanovićevo iživljavanje nad dve devojčice 2005. godine, kakvo nije zabeleženo u sudskim i policijskim analima u Nišu i okolini, meštani Malče nikako ne mogu da zaborave.

Ta zlodela počinio je dok se nalazio na uslovnoj slobodi, nakon 9,5 godina provedenih u zatvoru zbog prevara i silovanja. Zbog toga mnogi veruju da će zločin lako ponoviti.

Celu noć se iživljavao nad devojčicom

Tog jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Kada se pojavio na vratima S. M. iz jednog niškog naselja, čijeg je pokojnog supruga poznavao, niko nije ni mogao da zamisli šta će se uskoro desiti.

Naime, Jovanović se predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša.

Tokom monstruoznog seksualnog iživljavanja nad devojčicom, prinudio je četiri puta na oralni seks a potom ju je i deflorisao. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Tek nakon cele noći agonije pustio ju je da se vrati kući.

Drugu žrtvu našao na umrlici

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina.

Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jersu navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor. Ne sluteći šta je može snaći, dete je pošlo za njim. Kada su zašli u vinograde naredio je devojčici da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.