DANAS JE ODRŽANO SUĐENJE ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Saslušani Zoranov BRAT I SNAJA, BILO JE NAPETO (FOTO)
Svedoče Zoranovi roditelji, brat I SNAJA!, Foto: Emilija Jovanović

NASTAVAK SUĐENJA

DANAS JE ODRŽANO SUĐENJE ZA UBISTVO JELENE MARJANOVIĆ: Saslušani Zoranov BRAT I SNAJA, BILO JE NAPETO (FOTO)

Na suđenju, koje je počelo 5. novembra, Zoran Marjanović se izjasnio da nije kriv

Objavljeno: 13:39h
Jovana Korica

U Palati pravde u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom da je 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči ubio suprugu Jelenu (33).

Kao svedoci, danas je trebalo da budu ispitani članovi njegove porodice - roditelji Vladimir i Zorica, brat Miloš i snajka Milica.

Na suđenju, koje je počelo 5. novembra, Zoran Marjanović se izjasnio da nije kriv i detaljno je objašnjavao šta se dešavalo tog kobnog popodneva kada su on i Jelena, krenuli na nasip sa detetom, tada petogodišnjom Janom.

Sva aktuelna dešavanja sa ovog događaja mogli ste da pratite u našem lajv blogu:

13:05 - Suđenje je završeno. Poslednja je svedočila Milica Marjanović. Njeno svedočenje poklapa se potpuno sa Miloševim.

- Došla sam da pricam ono što mi je poznato u vezi sa danima u kojima je ubijena Jelena i koji su usledili.

12: 37 - Jednu promenu u ponašanju Miloša Marjanovića tokom današnjeg suđenja primetili su svi:

12: 33 - Na današnjem ročištu, sin Zorana Marjanovića, Uroš, odbio je da svedoči, a ovako je ranije govorio o Jeleni:

12: 19 - Tokom svedočenja Miloša Marjanovića, svi su gledali u Zorana

11: 53 - Miloš Marjanović pristao je da svedoči

foto: Dragana Udovičić

Prepričao je događaje iz kobnog dana. Vremena se ne seća precizno. Spavao je kada ga je Zoran probudio.

- Potreseno sam pozvan, jer je nestao član naše porodice. Želeo sam da je pronađem - rekao je on i dodao da nije obraćao pažnju na detalje.

Takođe, upitan je o tome da li poznaje Zoricu Gemović rekao je da je ne poznaje, te da mu je Milica supruga rekla da je par puta šišala Jelenu.

On otkriva i to da je kobne noći Zorica, Jelenina majka bila na nasipu. Išla je sa njim u potragu, ali morala je ubrzo da prekine potragu jer joj je zdravstveno stanje bilo loše

Sledećeg dana ona je nakon Zorana, Milice i Miloša došla na nasip, sa rodbinom i komšijama.

Tada je, prema njegovoj verziji priče, došla policija i odvela Zorana, a Milošu rekla da sebe i Zoricu doveze u 29. novembar. Zadržali su ih, kako kaže, ceo dan. Miloš policiju optužio za psihičko zlostavljanje.

- To je bilo psihičko zlostavljanje, mogu slobodno da kažem. Vikali su: Ubićemo te, ubićemo te od batina.

Rekao je da je to trajalo ceo dan i da je tek uveče nakon svog tog maltretiranja saznao da je Jelenino telo pronađeno i da je mrtva.

- Bili smo pozivani u svojstvu građana, a u stvari su nas noću vadili iz kreveta i vodili.

11: 50 - Na samom početku suđenja pročitan je transkript Janinog svedočenja. Uglavnom, Jana je rekla da se ne seća kada je poslednji put videla majku.

Da se seća da je ona otišla gore a da su ona i tata ostali dole i da je rekla odoh ja.

foto: Printscreen / Facebook

- Hodali smo zajedno. Vikao je njeno ime. Zvao je mamu. Nije se javlhala. Nismo čuli ni videli. Rekla je i da su njenog tatu optužili neki ljudi koji lažu i neki novinari. Pitali su je otkud to zna. Rekla je samo znam.

Nakon toga Zoran je imao potresan komentar na sve to.

- Rekao je "Jana je sve to vreme bila kod Zorice, Jelenine majke. Kada zam izašao iz SUP-a otišao sam po nju i zatekao je golu u gaćama iza vrata kako se trese. Oni su dozvolili da ona čuje njihova nagađanja.

Sudinica je Zorana suočila sa nepoklapanjem njegove i Janine izjave. On je rekao da su krenuli njoj u susret kao što su to uvek radili, a ona da su krenuli na nasip tek kada su pošli da je traže.

Zoran je rekao da je to stvar njene dečje percepcije.

Priložila je odbrana Jelenino gostovanje kao najbolji dokaz o Jeleninom i Zoranov odnosu.

11: 45 - Kako saznaje reporter Espresa sa lica mesta, Zoranovi majka i otac nisu došli na sud jer su dostavili dokumentaciju o njenim zdravstvenim tegobama Zorice. Vladimir je ostao da čuva svoju suprugu, koja je navodno imala povišen pritisak.

foto: Stefan Jokić

Uroš Marjanović, Zoranov sin iskoristio je pravo da ne svedoči

11: 00 - Jana Marjanović svojevremeno je smatrana krunskim dokazom u slučaju ubistva njene majke Jelene. U Palati pravde pojavila se i zastupnica male Jane, koja je bila saslušana u aprilu ove godine. Njeno svedočenje dostupno je samo u vidu transkripta.

10: 30 - Sada je i definitzvno da se na ovom saslušanju neće pojaviti Vladimir i Zorica Marjanović, koji koriste svoje zakonsko pravo da ne svedoče

10: 20 - Suđenje je počelo

10: 18 - U rasvetljavanju ovog slučaja od velike pomoći mogla bi da bude i snaja Zorana Marjanovića

10: 10 - Primetno je da je Zoran mnogo raspoloženiji nego na prošlom suđenju.

Podsetimo, na prethodnom ročištu nije skidao naočare do ulaska u sudnicu, bio je nervozan. Danas je čak i pozirao novinarima, nasmejan

10: 05 - Sve oči uprte su u Zorana i Miloša, sa kojima je došla snaja Milica i Zoranov sin iz prvog braka

foto: Espreso

09: 55 - Marjanovići su stigli u Palatu pravde. Zoran je došao sa bratom Milošem marjanovićem, a Zorica i Vladimir nisu došli

foto: Espreso.co.rs

Podsetimo, Marjanović je odbio da odgovara na pitanja tužioca, jer, kako je objasnio, od početka protiv njega vodi hajku. Stavku po stavku optužnice, na sugestiju svojih advokata Stefana Jokića, Nikole Dumnića, Aleksandra Zarića i Veljka Delibašića, muž ubijene pevačice je obrazlagao. Počev od toga otkud krv na zadnjem sedištu njenog "mercedesa", pa do blata na svojim pantalonama.

Na prethodnom ročištu, na pitanje predsednika sudijskog veća koje mu sudi Jelene Škulić šta on misli koji je razlog svega što se desilo, Zoran je rekao:

- Ne prođe veče a da ne razmišljam šta je motiv, šta je ona nekome skrivila da na tako životinjski način bude ubijena. To je ženica koja se nikada ni sa kim nije posvađala. To je učinio ili teški psihopata ili neko ko je bio opsednut njome.

Zoran Marjanović, inače, sve vreme tvrdi da je nevin i da nije ubio svoju suprugu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.