MALČANSKI BERBERIN NESTAO ISTOG DANA KAD I MALA MONIKA! Višestruki silovatelj i pedofil oteo devojčicu iz Niša?
Ninoslav Janković bio je strah za sve roditelje koji imaju žensku decu, Foto: Pritnscreen

Policijska akcija

MALČANSKI BERBERIN NESTAO ISTOG DANA KAD I MALA MONIKA! Višestruki silovatelj i pedofil oteo devojčicu iz Niša?

Juče je pretraženo selo Malča gde živi višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović, kome se gubi trag od dana kada je nestala i Monika (12)

Objavljeno:

Policija pripadnika Žandarmerije i Sektora za vanredne situacije u traganju za nestalom dvanaestogodišnjakinjom Monikom Karimanović iz niškog prigradskog naselja Suvi Do, koja je nestala u petak, pretražili su pet prethodnih dana svaki pedalj i prošli kroz svaki šumarak u okolini.

Kako se prenosi, mestanak Monike Karimanović poklapa se sa iznenadnim nestankom Ninoslava Jovanovića, poznatog silovatelja sa ovih prostora, zvanog Malčanski berberin.

Policija je prekopala svaku stopu terena u niškom kraju i ušla u svaku napuštenu kuću, seosku kolibu i vikendicu. Provereni su podrumu, tavani. Obišli su sve jaruge, ali Monike nema.

Juče ujutru pokrenuta je jedna od najvećih policijskih akcija u Srbiji poslednjih godina. Sve raspoložive snage policije i Žandarmerije opkolile su selo Malča, na putu od Niša ka Knjaževcu i Zaječaru. Ni ptica ne može da uđe u selo, niti iz njega da izađe, jer se proveravaju automobili, autobusi, kamioni i druga prevozna sredstva, mehanizacija i prikolice koji se koriste u poljoprivredi.

Kada je završeno pretraživanje sela i seoski atar Malče pregledan metar po metar, posumnjalo se da je ova devojčica možda nova žrtva Malčanskog berberina, poznatog svirepog silovatelja, robijaša koji je svojevremeno, dok nije identifikovan i uhašen, a potom i osuđen, bio strah i trepet u niškom kraju.

Podsetimo, Ninoslav Jovanović silovatelj je dece, poznatiji kao "Malčanski berberin". Robijao je 12 godina, iako je osuđen na zatvor od 15 godina.

Ovaj jezivi nadimak dobio je zbog izopačene manije da pre seksualnog zlostavljanja šiša svoje žrtve.

foto: Facebook

Podsetimo, Jovanović je 4. jula 2005. u Malči, tek što je izašao na slobodu posle desetogodišnje robije zbog prevara i silovanja, namamio iz kuće devojčicu N. M. (13) i odvukao je u jednu napuštenu kuću. Devojčici je pretio da će joj iskopati oko, da će joj ubiti brata i majku, pa dovesti još muškaraca da je siluju ako mu se bude suprotstavljala. Pre nego što ju je ošišao, četiri puta ju je naterao da ga oralno zadovolji, a zatim ju je deflorisao. Samo četiri dana kasnije napao je ponovo, na prevaru izmamivši iz kuće N. I. (13) u Gornjoj Vrežini. Uspeo je da je ošiša, ali su najgore sprečili meštani, koji su čuli devojčicine krike.

Jovanović pred istražnim organima nije pokazivao nikakvo kajanje. Psihijatrijsko veštačenje je pokazalo da nije duševno bolestan, ali da ima "psihopatsku strukturu ličnosti".

- Šišanje me seksualno uzbuđuje - priznao je Jovanović tada, i do detalja opisao šta je radio devojčicama.

Celu noć se iživljavao nad devojčicom

Tog jula 2005. godine, posle samo dva meseca na uslovnoj slobodi krenuo je u potragu za maloletnicama kako bi se nad njima seksualno iživljavao.

Naime, Jovanović se devojčici S.M. predstavio kao šofer u prevozničkom preduzeću, nudeći da joj zaposli sina. Mladić je pošao do grada sa njim a pošla je sa njima i njegova dvanaestogodišnja sestra, kako bi se ošišala. Na pola puta, Jovanović je mladiću rekao da se vrati kući a da će on odvesti njegovu sestru kod frizera.

Umesto toga, devojčicu je odveo u jednu napuštrenu kuću, gde je ošišao makazama, a potom joj naredio da skine garderobu, preteći joj da će joj izvaditi oko i ubiti majku i brata ako ga ne posluša. Cele noći se iživljavao nad devojčicom, preteći joj da će dovesti još šestoricu muškaraca ako ga ne bude slušala.

Drugu žrtvu našao na umrlici

Svega četiri dana kasnije manijak je našao sledeću žrtvu u selu Gornja Vrežina. Ime devojčice pročitao je na smrtovnici a potom je ušao u kuću i pozvao je. Zatražio je od nje da ponese peškir i makaze i da pođe hitno sa njim, jer su navodno njeni roditelji imali nezgodu vozeći traktor.

Devojčica je pošla za njim, a kada su stigli do vinograda, naredio joj je da se skine, ali ona je počela da zapomaže jer je shvatila šta želi da joj uradi. Njene vriske, srećom, su čuli meštani koji su bili na njivama. Požurili su do nje i spasili je, a manijak je pobegao u pravcu Svrljiga.

Velika potera

U velikoj poteri, u kojoj su učestvovali helikopteri i obučeni psi, on je uhapšen i priveden pravdi. Pred sudom je priznao da ga šišanje devojčica seksualno uzbuđuje.

Sud mu je tada izrekao maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora a ostale su zabeležene i reči sudije Radomira Mladenovića koji je izrazio žaljenje što mu je "zakon vezao ruke pa ne može da mu dosudi veću kaznu iako je zaslužuje".

Iz zatvora je izašao početkom januara 2018. godine. Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči.

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.