NA NJEGOVOM GROBU PLAKALI SU SVI ŽESTOKI MOMCI 90-TIH! Čelik je ubijen u obračunu u kom je ispaljeno 20 metaka
Ilustracija, Foto: Printscreen

bio je žestok momak!

NA NJEGOVOM GROBU PLAKALI SU SVI ŽESTOKI MOMCI 90-TIH! Čelik je ubijen u obračunu u kom je ispaljeno 20 metaka

Kriminal u Srbiji rasprostranjen devedesetih ostavio je iza sebe brojne jezive priče sa beogradskog asfalta i mnoga nerešena ubistva

Objavljeno:

Kriminal u Srbiji rasprostranjen devedesetih ostavio je iza sebe brojne jezive priče sa beogradskog asfalta i mnoga nerešena ubistva. Ovo je samo jedan od njih koji je svoj život izgubio kao posledicu kriminalnih aktivnosti.

U pitanju je Bojan Banović, zvani Boki Čelik. Bio je "žestok momak" i član voždovačke ekipe. Ubijen je 27. novembra 1994, godine, kada je imao 19 godina i to u obračunu s pripadnicima klana sa Zvezdare. Ubistvo Banovića bilo je okidač za seriju sukoba između klanova. Epilog rafala na beogradskom splavu te noći bilo je dvadeset ispaljenih metaka, jedan mrtav i troje teže povređenih. Kobne hice ispalio je Goran Mrdeljić koji je u sukobu bio teže povređen.

- Moj sin nije bio kriminalac, kukavice su ga prvo tukle, a potom i pucali u njega s leđa - tvrdio je njegov otac posle njegove smrti.

U filmu "Vidimo se u čitulji", Bojan se pojavljuje u društvu momaka s Voždovca u ekipi Gorana Vukovića. Sahranjen je 1. decembra 1994. godine i na njegovoj sahrani većina tih žestokih momaka pustila je suzu. Na grobu je bio i Goran Vuković koji je ubijen samo nekoliko dana kasnije, 12. decembra.

(Espreso.co.rs/Expres.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.