POZNATI FUNKCIONER PRAO NOVAC PA PAO: Policija uhapsila našeg zvaničnika koji je drpio više od 3 MILIONA!
Foto: Printscreen/jutjub

akcija

POZNATI FUNKCIONER PRAO NOVAC PA PAO: Policija uhapsila našeg zvaničnika koji je drpio više od 3 MILIONA!

Postoje osnovi sumnje da je M. N., u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, a po prethodnom dogovoru sa pedesetdvogodišnjem muškarcem, davao instrukcije pravnim licima

Objavljeno: 17:36h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapsili su M. N. (1972) bivše odgovorno lice Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju Gradske opštine Stari grad, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje novca.

Kako se saznaju, u pitanju je Marjan Nakov, koji je do pre nekoliko meseci bio na čelu Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspakciju Starog grada.

Kako navode dobro obavešteni izbori iz istrage, sumnja se da je ove poslove obavljao na svoju ruku, već se sumnja da iza svega stoje interesi Marka Bastaća. U prilog tome ide i priča o sistemu izvlačenja novca o kojoj je javno govorio Bastaćev kum, Marko Lešnjak.

Zbog sumnje da je izvršio ista krivična dela u pomaganju, po nalogu tužilaštva, biće podneta krivična prijava i protiv pedesetdvogodišnjeg muškarca, odgovornog lica u Udruženju „Čarobne ruke“.

Postoje osnovi sumnje da je M. N., u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za sebe, a po prethodnom dogovoru sa pedesetdvogodišnjem muškarcem, davao instrukcije pravnim licima koja su podnosila zahteve za zauzeće javnih površina na teritoriji opštine Stari grad, da uplate novčana sredstva na ime donacija na poslovni račun Udruženja „Čarobne ruke“.

Odgovorno lice ovog Udruženja je potom sa tog računa podizao novac i isti vraćao na ruke M. N. koji je taj način je stekao korist u iznosu od 3.604.600 dinara.

Osumnjičenom M. N. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.