INSTRUMENT KO JE PRONAĐEN VREDAN JE POLA MILIONA EVRA: Violinu ukrao brat otmičara malog Petra iz Stare Pazove!
Lajko Feliks, poznati violinista, Foto: Printscreen/Youtube MUP

hapšenje

INSTRUMENT KO JE PRONAĐEN VREDAN JE POLA MILIONA EVRA: Violinu ukrao brat otmičara malog Petra iz Stare Pazove!

U pitanju je instrument koji je izrađen 1800. godine

Objavljeno:

Predrag Jovišić (47) iz Stare Pazove i Nenad Simetić (50) iz Temerina uhapšeni su zbog krađe violine vredne pola miliona evra. Sumnja se da su oni 1. novembra u Bačkom Petrovom Selu ukrali violinu srpskom muzičaru i kompozitoru Feliksu Lajku.

Uhapšeni na parkingu

U pitanju je instrument koji je izrađen 1800. godine, a čija je vrednost procenjena na pola miliona evra.

- Reč je o violini domeniko montano koja je izrađena u 19. veku, a koju su lopovi ukrali iz otključanog automobila dodž koji pripada Feliksu - kaže izvor iz policije.

Prilikom intervencije policije u Novim Banovcima, jedan od osumnjičenih, kod koga je bila violina, pokušao je da pobegne i usput je odbacio muzički instrument. Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila na parkingu jednog supermarketa u naselju Kablar.

Zanimljivo je da je uhapšeni Predrag Jovišić brat od strica Marka Jovišića (54) iz Stare Pazove, koji je 26. oktobra zajedno sa svojim sinovima Lazarom (19) i Nikolom (17), kao i rođakom Aleksom Mrđom (18), oteo Petra Mitrovića (13) iz Stare Pazove. Dečaka su odvezli u napuštenu kuću u Belegišu, gde su ga držali gotovo 25 sati. Otmičarska drama okončana je nakon što su se u potragu za Petrom uključili specijalci i ministar policije Nebojša Stefanović.

Otmičarima produžen pritvor

Braći Lazaru i Nikoli Jovišiću, koji su, maskirani fantomkama, 26. oktobra presreli malog Petra Mitrovića u Staroj Pazovi, oborili ga sa bicikla, tukli, a potom ga ubacili u zastavu 10 u kojoj je bio njihov otac Marko Jovišić, produžen je pritvor, kao i njihovom saučesniku Aleksi Mrđi. Oni se terete za najteži oblik krivičnog dela otmice, za šta je zaprećena kazna od pet do 18 godina zatvora.

- Jovišići su dobro poznati policiji u Staroj Pazovi. Međutim, za razliku od brata Marka, koji ima dugogodišnji zatvorski staž, Predrag prolazi samo sa krivičnim prijavama. Preko 150 prijava ima zbog raznih krađa automobila i razbojništava. U Pazovi se priča da je čak i on imao veze sa otmicom malog Petra. Sličan je dosije i uhapšenog Simetića, tako da njih dvojica imaju preko 400 prijava dosad - dodaje izvor Srpskog telegrafa.

Pritvor

Inače, uhapšenim Predragu Jovišiću i Nenadu Simetiću određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvo u Bečeju.

Feliks je jedan od najpoznatijih violinista regiona, kojeg su mediji nazivali genijem, "đavoljim violinistom" i Vojvođanskim Paganinijem, a violina mu je vraćena samo dva dana nakon što je proslavio 45. rođendan.

(Espreso.co.rs/Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.