ISPRAVKA: Glumica Silvija Stojanovska nije prenela "BRDO DROGE" iz Španije
Silvija Stojanovska, Foto: Printscreen

uhvaćena

ISPRAVKA: Glumica Silvija Stojanovska nije prenela "BRDO DROGE" iz Španije

Ispravka

Objavljeno: 10:30h

Portal Espreso je datuma 19.12.2019 objavio vest sa netačnim naslovom "PRENELA JE BRDO DROGE IZ ŠPANIJE! Uhapšena čuvena JUGOSLOVENSKA GLUMICA!". U tekstu su prenete tačne informacije da je glumica Silvija Stojanovska uhapšena pod sumnjom da je učestvovala u švercu kokaina, ali u tom momentu se nije znalo da li je kriva, a naslov je navodio da je tako.

Datuma 07.09.2022 Stojanovska je oslobođena od ovih optužbi.

U skladu sa analizom fekt ček portala "vistinomer.mk", naslov je izmenjen.

Kompletnu analizu "vistinomera" pogledajte ovde.

Portal Espreso se ovim putem izvinjava čitaocima zbog navedenog naslova.

Originalni tekst:

Makedonska 59-godišnja pozorišna, filmska i televizijska glumica Silvija Stojanovska uhapšena je danas pod sumnjom da je pripadnica bande za šverc kokaina, navodi Televizija Telma. Po njihovim izvorima, pri švercu 700 kilograma kokaina iz Španije, Stojanovska je omnogućila "logistiku" dvojici braće, makedosnkim državljanima, od kojih jedan živi u Madridu, a drugi u Skoplju.

Sudija za prethodni postupak Krivičnog suda u Skoplju odredio je Stojanovskoj kućni pritvor, a muškarcu koji je priveden s njom u okviru iste istrage, određen je 30-dnevni zatvorski pritvor. Agencija Makfaks je javila da je, kada je izvedena iz suda, na pitanja novinara da li je uhapšena na granici i da li je znala da Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istragu protv nje, rekla samo:

"Bože, Bože!"

Za delo za koju Stojanovsku sumnjiči to tužilaštvo predviđena je kazna od namanje pet godina zatvora.

Prema portalu "Sakam da kažam", Silvija je članica ansambla Dramskog teatra u Skoplju, gde je 2005. godine bila i direktorka. Njena najnovija filmska uloga je bila "Oslobađanju Skoplja" 2016, a sada igra u domaćoj televizijskoj seriji "Familija Markovski".

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.