UBICA JE PUCAO DRAGANU U LEĐA I GLAVU, PA ISPRAZNIO KASU Ovo su bili poslednji trenuci vlasnika menjačnice u Zemunu
Dragan Pantelić, Foto: Pritnscreen

Saslušani svedoci

UBICA JE PUCAO DRAGANU U LEĐA I GLAVU, PA ISPRAZNIO KASU Ovo su bili poslednji trenuci vlasnika menjačnice u Zemunu

Tragično nastradali čovek je, prema rečima komšija, više od deset godina držao menjačnicu

Objavljeno:

Vlasnik menjačnice "Maps" Dragan Pantelić (55) ubijen je u utorak u Zemunu, a potom opljačkan. Ubica je ispalio šest hitaca, od kojih su tri pogodila ovog čoveka u glavu i leđa. Zločinac je zatim prišao kasi menjačnice i odneo sav novac. Pantelić je, najverovatnije – tipovan!

Ovo su prva operativna i forenzička saznanja inspektora beogradske policije, koji su i u sredu nastavili uviđaj na mestu gnusnog zločina. U Ulici 22. oktobra vladali su muk i neverica. Pripadnici policije su donekle rekonstruisali i poslednje minute života Dragana Pantelića, koji je brutalno ubijen u utorak oko 22 časa.

- Kada je završio sa radnim vremenom u menjačnici, čiji je vlasnik, Dragan je iznutra zaključao vrata kuda ulaze mušterije - priča izvor "Novosti", blizak istrazi. - On je iz menjačnice izlazio kroz vrata na zidu, koji dele kozmetički salon i njegov lokal. Ubica je čekao momenat dok je Dragan izlazio iz svog lokala i ušao u salon. Neko je, očigledno, duže vreme pratio kuda se on kreće, izlazi, kao i njegove navike.

Prve pretpostavke su i da je zločinac čekao u blizini da Pantelić završi sa poslom i ostavi novac u kasu. U ovom trenutku ne zna se tačno koliki je bio krvavi razbojnički plen.

- Postoje indicije da je sedeo u kolima, u neposrednoj blizini, i čekao - navodi naš sagovornik. - Kada je Dragan iz svog lokala ušao u salon, ovaj mu je prišao i pucao. Prošao je pored njega mrtvog, ušao u menjačnicu i pokupio sve što je zatekao.

Beživotno telo na podu kozmetičkog salona primetio je jedan od komšija, koji je tuda šetao psa. Odmah je pozvao policiju i kola Hitne pomoći. U prvi mah se nije znalo da li je reč o ubistvu ili samoubistvu, ali je vrlo brzo utvrđeno da se dogodio stravičan zločin.

Dan posle svirepog ubistva, forenzičari su nastavili da na terenu prikupljaju dokaze koji bi pomogli u rasvetljavanju zločina. Na ulazu u kozmetički salon, koji je povezan sa menjačnicom, i u sredu se mogla videti lokva krvi na mestu gde je Pantelić tragično nastradao.

Kako ističu stanari zgrade, koja se nalazi pored menjačnice i kozmetičkog salona, Dragan je bio divan čovek koji je svima uvek bio na usluzi.

- Nismo spavali čitavu noć kad smo čuli šta se desilo, čovek je bio miran i nikada nije povisio ton. U njegovom objektu smo menjali novac, plaćali račune, ostavljali ključeve od stana, baš smo se sprijateljili. Živeo je na Voždovcu i imao je četvoro maloletne dece - priča žiteljka višespratnice. - Niko od nas nije čuo pucnje, samo sam odjednom videla svetla na plafonu. Kada sam izašla, u dvorištu je bilo nekoliko policijskih vozila i ekipa Hitne pomoći. Stvarno smo svi u šoku zbog Draganove smrti.

Tragično nastradali čovek je, prema rečima komšija, više od deset godina držao menjačnicu. U njoj je radio po čitav dan, kako bi deci obezbedio što bezbrižniji život.

- Dragana sam video oko 17.30 u utorak, nekoliko časova pre zločina, bio je raspoložen i ništa nije nagoveštavalo da će doći do tragedije. Malo smo popričali, platio sam račune, kao što sam to uvek radio u njegovoj menjačnici, da bih kasnije čuo da je ubijen. Koliko znam, nikome se nije zamerao, tako da mi je nejasno šta je motiv ubistva - priča uznemireni stanovnik Ulice 22. oktobra u Zemunu.

Saslušani svedoci, uzeti snimci

Policija je iste noći saslušala nekoliko svedoka, koji su bili u neposrednoj blizini kada se dogodilo ubistvo. Pored toga, uzeti su snimci iz nadzornih kamera sa okolnih objekata. U toku je njihovo pregledanje, kao i veštačenje. Inspektori su obavili razgovor i sa članovima porodice Dragana Pantelića.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.