MARJAN JE BRUTALNO UBIO JUGU U CENTRU VRANJA! Epilog zločina KOD LEPE BRENE se dugo čeka, a UBICA MOŽE DA SE ŽALI
Marjan Vujačić, Foto: Privatna arhiva, Printscreen

tereti se za ubistvo

MARJAN JE BRUTALNO UBIO JUGU U CENTRU VRANJA! Epilog zločina KOD LEPE BRENE se dugo čeka, a UBICA MOŽE DA SE ŽALI

U optužnici se navodi da je Marjan Vujačić na podmukao način 27. septembra 2015. godine hicima iz vatrenog oružja usmrtio Jugoslava Cvetanovića

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je otužnicu protiv Marjana Vujačića (34) kojom se tereti za teško ubistvo Jugoslava Juge Cvetanovića (31) iz Vranja, brata Saše Cvetanovića (35), nepravosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, potvrdila je za "Novosti" tužiteljka Višeg suda u Vranju Danijela Trajković. Sada se očekuje odluka Višeg suda da li će prihvatiti optužnicu, na koju Vujačić ima pravo prigovora.

U optužnici se navodi da je Marjan Vujačić na podmukao način 27. septembra 2015. godine hicima iz vatrenog oružja usmrtio Jugoslava Cvetanovića u haustoru stambenog kompleksa "Lepa Brena" u samom centru Vranja.

Trajkovićeva dodaje da je na zidu haustora pronađen biološki materijal koji je doveo do DNK poklapanja sa ubicom, što je jedan od ključnih dokaza u optužnici.

Saslušavani su i brojni svedoci, među kojima i brat ubijenog Saša Cvetanović, zvani Put Bul, koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića.

Tužiteljka kaže da je kvalifikacija zločina pokazala da je reč o teškom ubistvu koje je učinjeno na podmukao način, kao i da je zatraženo da okrivljeni ostane u pritvoru sve do završetka istrage.

Iako je Vujačić u junu uhapšen u Novom Sadu zbog sumnje na falsifikovanja dokumenata, on je doveden u vezu sa čak četiri likvidacije: Cvetanovića, zatim Vranjanca Gorana Tasića Gokčeta, koji je ubijen u Amsterdamu, kao i Veselina Kalezića i Mila Ilića u Podgorici.

Produžen pritvor

IZ Višeg suda u Vranju nam je potvrđeno da je Marjanu Vujačiću produžen pritvor za još 30 dana. Pritvor je prema okrivljenom produžen zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i mogućeg uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.