REKETAŠ BOJAN BIO JE CRNI BISER DEVEDESETIH: Zaškripale su gume pored JAGUARA, a onda se PROLILA KRV
Bojan Petrović, Foto: Printscreen/Youtube/ RUDAR 7

LEGENDE DEVEDESETIH

REKETAŠ BOJAN BIO JE CRNI BISER DEVEDESETIH: Zaškripale su gume pored JAGUARA, a onda se PROLILA KRV

Istog dana ubijen je i njegov prijatelj Zoran Bogdanović Kepa.

Objavljeno: 12:40h

Kriminal u Srbiji rasprostranjen devedesetih ostavio je iza sebe brojne jezive priče sa beogradskog asfalta i mnoga nerešena ubistva.

Jedan od najvećih kriminalaca koji je svoj život izgubio kao posledicu kriminalnih aktivnosti bio je Bojan Petrović - Reketar, pljačkaš i narkobos koji je izrešetan na uglu Brankove i Carice Milice u Beogradu 28. februara 1998. godine.

- Kad su Jugoslaviji uveli sankcije i zatvorili granice, nove generacije više nisu imale priliku videti svet izvan Srbije. Suženih pogleda i provincijalne svesti, potpuno su uništile ono viteško što je postojalo u podzemlju - ovako je otprilike tvorcima filma "Vidimo se u čitulji" govorio Bojan Petrović, rođen 1962. godine, jedan od ondašnjih "crnih bisera".

Malo nakon ponoći 28. februara 1998. Jaguar s kotorskim tablicama zaustavio se na semaforu na uglu Ulice carice Milice i Brankove. S kraja kolone automobila koji su čekali zeleno, uz škripu guma, izleteo je Fiat bez registarskih oznaka i stao pored Jaguara.

Dva nepoznata mladića izrešetala su vozača i suvozača u njemu, a onda dali gas i sjurili se prema Novom Beogradu. Tako su ubijeni Bojan Petrović i njegov prijatelj Zoran Bogdanović Kepa. Ovako je pričao o nekima od svojih poslova:

- Lično sam pregovarao s vlasnicima grčkog restorana "Bahus", ali oni nisu poslušali moj predlog. Ušli smo u restoran u subotu uveče, kad je bio prepun. Počeli smo sve polivati benzinom i odmah su se predomislili i plaćali su nam 25 posto - pričao je Bojan Petrović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.