SPC ODLIKOVALA UPUCANOG ORDENOM SVETOG SAVE, ALI TO NIJE SVE: Amfilohije mu je poklonio JEDNU STVAR, ovo je RAZLOG
Miodrag Daka Davidović, Foto: Printscreen Youtube

RETKO KO ZNA

SPC ODLIKOVALA UPUCANOG ORDENOM SVETOG SAVE, ALI TO NIJE SVE: Amfilohije mu je poklonio JEDNU STVAR, ovo je RAZLOG

Miodrag Daka Davidović važi za velikog ktitora

Objavljeno:

Kontroverzni biznismen Miodrag Daka Davidović, koji je rodom iz Nikšića, ranjen je juče u hotelu Kraun plaza. Naime, Davidović često dolazi zbog posla u Beograd, a prema prvim informacijama pogođen je ruku, i nije životno ugrožen.

Kako su mediji preneli, na Davidovića je pucano iz snajperske puške, dok je bio ispred ulaza u hotel. Posle ispaljenih hitaca, snejperista se odvezao nedaleko od lica mesta, stavio pušku u vozilo, koje je potom zapalio.

Ova vest je digla prašinu, a osim toga, spekuliše se i kako je Davidović nagrađen od strane Srpske pravoslavne crkve.

Naime, na društvenim mrežama se pojavila jedna zanimljivost oko toga kako je on darodavac te da je više puta nagrađivan od strane patrijarha što srpskog što crnogorskog.

Dakle, navodno je Davidović pre sedam godina odlikovan od strane partijarha Irineja, i to ordenom Svetog Save, prvog stepena.

Osim toga, spekuliše se kako je i od stane crnogorskog mitropolita Amfilohija, dobio orden Svetog kralja Milutina za doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog, i drugih svetinja u Crnoj Gori.

Podsetimo, Miodrag Daka Davidović u žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.

Posle pobede jedinstvene DPS na prvim višestranačkim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori, Davidović, koji je bio i član redakcije lista Univerzitetska riječ, koji je izlazio na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić. Bilo je to vreme neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ.

Davidović, kum Momira Bulatovića, bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a posle raskola u nekada jedinstvenom DPS bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima.

Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića.

Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnh pića, ali i visokogradnjom.

Nezvanično je slovio za finansijera Demokratskog fronta, a jedno vreme je bio i vlasnik železare u Nikšiću, koja je poslovala profitabilno i za crnogorske prilike sa visokim platama zapsolenh. Iz posla je istisnut pod ''čudnim okolnostima''.

Bonus video

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.