KRVAVA 2019. GODINA JE IZA NAS: Stravična UBISTVA su se NIZALA JEDNO ZA DRUGIM, već je u januaru POČEO HOROR
Ovi ljudi su tragično ubijeni u 2019. godini, Foto: Printscreen

STRAVIČNA RETROSPEKTIVA

KRVAVA 2019. GODINA JE IZA NAS: Stravična UBISTVA su se NIZALA JEDNO ZA DRUGIM, već je u januaru POČEO HOROR

Strašne hronika potresale su Srbiju gotovo 365 dana u godini

Objavljeno:

Mnogi zločini o kojima smo izveštavali tokom cele godine su šokirali Srbiju, jer su u pitanju surove likvidacije, i stravični detalji sa lica mesta! Početak godine je počeo tragično, budući da je Beograđane petog januara probudila pucnjava na Banovom brdu.

Naime, tog dana je ubijen Nebojša Marković (37), usred dana na Banovom brdu. Na njega je pucano oko 11 sati ispred kuće u kojoj je živeo u Ulici Rajka od Rasine 31. On je pogođen hicima iz pištolja u grudi i glavu, i na mestu je izdahnuo.

Nebojša Marković
Nebojša Marković foto: Printscreen/facebook

U tom momentu, kako se videlo na snimcima sa sigurnosnih kamera koje su postavljene na kući Aleksandra Š. pored njegovog automobila zaustavio se beli "punto" iz koga je izašao napadač u beloj jakni, prišao mu je na metar-dva, izvadio pištolj iz crne torbe i ispalio je u njega nekoliko hitaca. Marković je istog trena pao kao pokošen, a ubica, koji je pucao iz pištolja CZ-99 sa prigušivačem, odmah je seo na suvozačevo mesto, pa se sa svojim pomagačem dao u beg.

Ubijeni Nenad bio zet mete

Nenad M. (38), bio je zet Aleksandra Š, a oni su živeli u istoj kući, te je to verovatno razlog što ga je napadač pomešao ili se pak radilo o sistemskoj likvidaciji cele porodice.

Podsetimo, Aleksandar Š. je 2017. zajedno sa U. I. uhapšen zbog pljačke juvelirnice u Milanu, jer su godinu dana ranije oteli nakit vredan nekoliko stotina hiljada evra. Aleksandar je nedavno izašao iz zatvora u kom je bio zbog nedozvoljenog nošenja oružja u našoj zemlji.

Kako su mediji preneli, Marković je bio žrtva plaćenog ubice, a glavno osumnjičeni za ovo ubistvo je Čaba Der (38).

Čaba Der
Čaba Derfoto: MUP Mađarska

Inače, on je plaćeni ubica koji je pre oko godinu dana izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine. Kako su mediji pisali, jednom od članova porodice ubijenog je za tu likvidaciju obećano 10.000 evra, polovina pre, a druga polovina nakon izvršenog zločina.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

Zatim, krajem januara se dogodilo još jedan krvavi pir.

Naime, Neđeljko Đurović (28), iz Požarevca uhapšen je samo dan posle stravičnog zločina, a u policiji je priznao ubistvo Miloša Mileusnića na Zvezdari. Tokom saslušanja ostavio je sve u šoku kada im je rekao da je njegova žrtva potpuno slučajna i da je Miloš bio prva osoba na koju je naišao.

Neđeljko Đurović
Neđeljko Đurovićfoto: Printscreen/facebook

Rekao je da je bio nevozan, ljut i besan jer je shvatio koliko je nesrećan i da je njegov život bezvredan, pa je rešio da izađe na ulicu i nekoga ubije. Nesrećnog mladića Miloša M. nije poznavao niti su imali bilo kakve veze, čak ni na društvenim mrežama.

Podsetimo, Miloš Mileusnić (24), student iz Čačka, ubijen je u beogradskom naselju Zvezdara, kada se vraćao od devojke.

Miloš Mileusnić
Miloš Mileusnićfoto: Printscreen / Facebook

Mladić je izboden oko šest časova ujutru, u hodniku zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića, gde je živeo sa cimerom. On je uspeo da uđe unutra, stavi ključ u bravu, a zatim se onesvestio. Posle nekoliko sati borbe za život u Urgentnom centru, Miloš je preminuo.

Inače, za manje od 24 sata, beogradska policija stavila je lisice na ruke 28-godišnjem Neđeljku Đuroviću (28) iz Beograda.

Neđeljko Đurović
Neđeljko Đurovićfoto: Printscreen

Nažalost, prva osoba na koju je naišao bio je 24-godišnji Miloš, mladić koji je živeo život punim plućima i kovao velike planove za budućnost, a koji su se raspršili u trenutku na pločniku beogradskog ulaza i to samo zbog nečijeg hira.

Više o svemu tome, čitajte u linkovima ispod:

Takođe, i u februaru je zabeleženo nekoliko ubistava.

Jasna Matić (41) iz Subotice, ubijena je ispred kuće u kojoj je živela u Dalmatinskoj ulici. Prema nezvaničnim informacijama, usmrćena je tupim predmetom, verovatno snažnim udarcem u glavu. Zločinac, čiji identitet nije poznat, ostavio ju je da iskrvari na trotoaru.

Jasna Matić
Jasna Matić foto: Privatna arhiva

Njeno beživotno telo, na pločniku, u lokvi krvi, oko šest sati ujutru pronašle su komšije, kada su krenule na posao. Odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, ali ženi nije bilo spasa.

Predmet je predat u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Subotici, koje je naložilo da se telo žene pošalje na obdukciju u Institut za sudsku medicinu. Komšije u Dalmatinskoj ulici, gde je Jasna živela kao podstanar, bile su u šoku zbog prizora koji su zatekli i činjenice da je jedan život ugašen na takav način.

Imala jedno dete

Bila je zaposlena u fabrici "Pionir", a u Suboticu se doselila kako bi bila bliže poslu. Prema rečima komšija, imala je jedno dete i vanbračnog partnera, ali je živela sama.

Više o svemu tome, čitajte u linkovima ispod:

Isto tako, Beograđane je šokiralo još jedno ubistvo koje se dogodilo u beogradskom naselju Vidikovac.

Petar Arsić (38), zvani Peka, iz Beograda ubijen je 28. februara 2018. ispred kafića „3K“ u beogradskom naselju Vidikovac, kada mu je nakon svađe, navodno pucao u glavu Strahinja Đ. (22), koji je uhapšen na Merdaru, i sumnjiči se da je ubio Arsića.

Posle ubistva sumnjalo se da je motiv zločina povezan sa ubistvom Aleksandra Savkovića ispred kluba „Nana“ u decembru 2017, i navodilo se da su i ubica i ubijeni pripadnici grupe navijača FK Rad. Prvi rezultati istrage pokazali su da su sumnjičeni za ubistvo i Arsić imali i neraščišćene odnose oko trgovine narkoticima.

Petar Arsić
Petar Arsić foto: Facebook/Petar Arsic

Ubijeni Arsić bio je poznat policiji i za njim je u vreme ubistva bila raspisana potraga zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških povreda. Pucnjavi u kojoj je ubijen Arsić je prethodila svađa grupe mladića koja je došla u kafić.

Ubijeni Arsić bio je navodno jedan od navijača FK Rad, dok se spekuliše da je S. Đ. bio blizak s Aleksandrom Savkovićem (27), koji je, nakon svađe i sukoba sa obezbeđenjem lokala, ubijen u decembru 2017. ispred beogradskog kluba „Nana“. Kao i Arsić, sumnjalo se i da je ubica navijač istog fudbalskog kluba.

Zbog ubistva uhapšen Ljubomir Lainović

Zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Arsića, u sredinom marta 2018. bio je uhapšen Ljubomir Lainović (22), sin bivšeg vođe novosadskog podzemlja i komandanta Srpske garde Branislava Lainovića Drugog. Njega je odao mobilni telefon koji je izgubio na mestu zločina.

Lainovićev sin se sumnjiči da je sa grupom mladića, među kojima je bio i njegov saučesnik i prijatelj Strahinja Đ., došao u kafić i učestvovao u ubistvu Arsića.

U ovoj godini, mart je bio dosta miran mesec kada govorimo o dešavanjima iz crne hronike.

Ipak, važan datum kojeg se sećamo je svakako 12 mart kada je ubijen premijer Srbije i lider Demokratske stranke (DS) Zoran Đinđić pre 16 godina.

Zoran Đinđić
Zoran Đinđić foto: Printscreen

Svake godine što je već postalo tradicija, predstavnici DS-a u prepodnevnim časovima polože vence na Đinđićev grob u Aleji zaslužnih građana.

Podsetimo, politička pozadina ubistva Đinđića nikada nije otkrivena.

Đinđić je bio prvi premijer Srbije posle pada režima Slobodana Miloševića 2000. godine i dolaska na vlast Demokratske opozicije Srbije (DOS), a za vreme njegovog mandata pokrenut je proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi.

Đinđićeva vlada se snažno zalagala za saradnju s Haškim tribunalom za ratne zločine i za vreme te vlade uhapšeno je i tom sudu izručeno nekoliko optuženika, među kojima i bivši predsednik Srbije i SRJ Slobodan Milošević.

Đinđić je bio i jedan od osnivača DS-a, u kojoj je bio predsednik Izvršnog odbora, a od januara 1994. do ubistva bio je predsednik DS-a.

Bio je i prvi nekomunistički gradonačelnik Beograda posle 1945. godine.

Sredinom aprila zabeležen je krvavi pir u Novom Sadu o kojem su mediji danima pisali.

Naime, stravičan zločin dogodio se krajem aprila u novosadskom naselju Telep, gde je, kako se sumnja, Goran Janković (37), vlasnik vulkanizerske radnje u Veterniku, nasmrt pretukao suprugu Mirjanu (32) i njene roditelje Branislava (57) i Nadu Pajić (57).

Goran Janković
Goran Janković foto: Facebook

Ubistvo se dogodilo u kući u dvorištu Ulice Petefi Šandora 156 b u Novom Sadu, dok su tu bila Goranova i Mirjanina dva maloletna sina, stariji od deset godina i mlađi koji ide u vrtić. Nesrećna žena i njeni roditelji su najverovatnije usmrćeni udarcima tupim predmetom po glavi, a po nezvaničnim saznanjima, pretpostavlja se da su im smrtonosne povrede nanete macolom.

On je priznao da je tasta i taštu ubio macolom, a da je ženu prvo pretukao i davio.

Sav bes sam iskalo na nju - navodno je dodao monsturm.

Takođe, rekao je i da se svesno krio i da nije imao nameru da se preda policiji.

Razmišljao sam kako da pređem granicu. To mi je bio cilj. Hteo sam da se sklonim odavde i da se saberem - navodno je izjavio trostruki ubice posle hapšenja.

Goran Janković (37) uhapšen je nakon trodnevne potrage u Novom Sadu. On se krio na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Osumnjičeni nije pružao otpor prilikom hapšenja.

Goran Janković sa porodicom
Goran Janković sa porodicom foto: Facebook

Jedan od svedoka ispričao je za novosadski 021 da su policajci napravili blokadu, levak kod bivšeg Brodogradilišta i Kasarne Moranrice.

Videli smo ih svuda po Ribarskom ostrvu i po Šodrošu. Zavirivali su po svakom žbunu, kući i drvorištu, a nama su pokazivali fotografije osumnjičenog i pitali da li smo ga videli. Negde oko 11.30 sati smo videli da svi trče ka jednom od šumaraka i bukvalno je 10 pripadnika policije nosilo čoveka i ubacili su ga u maricu. Komšija koji je bio bliži je u tom mladiću prepoznao osobu sa fotografije koju su nam prethodno pokazivali", ispričao je svedok za novosadski portal 021.

Goran Janković
Goran Jankovićfoto: Printscreen

Policajci su dobili dojavu da se Janković nalazi blizu Ribarskog ostrva, od jedne Novosađanke, pa su cele noći patrolirali tim delom Limana 4.

Potragu su intenzivnije obnovili, a najverovatnije je njegovom hapšenju kumovala neopreznost - naime, lađari su dok je još bio mrak, videli upaljen televizor, a znaju da vlasnik tog broda ne običava da noći na brodu. Kad su ga pozvali, potvrdio im je da nije na brodu, pa je odmah obaveštena policija.

Podsetimo, Janković je 24. maja upao u roditeljsku kuću svoje supruge Mirjane u novosadskom naselju Telep, da bi potom nju i njene roditelje do smrti izudarao macolom po glavi. Nakon zločina, on je bio tri dana u bekstvu, a uhapšen je na Ribarskom ostrvu u privatnom brodiću u koji je provalio i nesmetano sedeo i gledao televiziju.

Sada ga interesuju deca, a nije o njima razmišljao kada im je ubijao majku, babu i dedu. Stariji sin ga je molio da mu ne ubije mamu, a on se još nad njom iživljavao tako što ju je davio i zverski udarao gde je stigao. Krevet je bio natopljen Mirjaninom krvlju. Dete je zanemelo od šoka i do danas nije uspelo da progovori, a on se sada raspituje za njih. I najiskusniji inspektori ostali su zgroženi njegovim ponašanjem - preneli su beogradski mediji.

Osim ovog slučaja, i u junu se dogodilo još jedno ubistvio, ali na Novom Beogradu.

Naime, Dragoslav Jovanović (25) je kako su mediji preneli, brutalno mučio i ubio troje ljudi, Neđu Šubaru (42), njegovu majku Darinku Šubaru (75) i njegovu tetku Milju Petković (80), zbog duga oko stana koji im je Jovanović prodao.

foto: Printscreen

Dragoslav Jovanović, koji je pucao u suprugu na Novom Beogradu osumnjičen je da je ubio tri osobe.

Reč je o Š. N. (1977), njegovoj majci Š. D. i tetki P. M., prenele su Večernje novosti. Njihov nestanak prijavljen je 10. juna.

Otac Jovanovića je, kako se nezvanično saznalo, posumnjao da je Dragoslav ubio ovo troje ljude.

foto: PRINTSCREEN FACEBOOK, PRIVATNA ARHIVA

Prema tragovima iz istrage, Jovanović je navodno pozvao radnicu iz svoje perionice, kazao joj da ima poseban zadatak za nju, i da će joj dobro platiti, ali da "drži jezik za zubima".

Žena je posle ispričala da je u njegovom "BMW x5" bilo tragova krvi. U međuvremenu je pronađen telefon nestalog Š. N., ali tela za sada još nema.

Ljubomir Jovanović Stakleni je bio poznat po burnoj prošlosti i bahatom ponašanju.

foto: Kurir.rs/Privatna arhiva

Kao svedok pokušaja atentata na Čumeta u Surčinu 3. avgusta 2002, kad je ubijen Ivica Nikolić, dobio je status zaštićenog svedoka. Često je bio umešan u pucnjave, a hapšen je i zajedno sa svojim drugim sinom Gvozdenom.

Stakleni, i njegov sin Gvozden privedeni su 2016. godine ispred beogradske Palate pravde nakon što je policija kod njih pronašla pištolj, kao i značku Žandarmerije.

Više o svemu tome, čitajte u linkovima ispod:

Ubistvo u Kanjiži početkom jula.

U subotu 6. jula zbog sumnje da su počinili ubistvo, policija je uhapsila I.L. (42) iz Kanjiže i njegovu devojku O.T. (23) iz Kikinde. Kako je tada saopštila Policijska uprava u Kikindi, uhapšeni se sumnjiče da su nakon kraće rasprave, pretukli J.K. (58) iz Kanjiže koji je potom preminuo od težine telesnih povreda.

Policija / Ilustracija
Policija / Ilustracija foto: Dado Đilas

Uzrok smrti potvrđen je obdukcijom tela nastadalog čoveka u Centru za sudsku medicine u Novom Sadu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, a nakon toga su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Subotici.

Takođe, stravičan zločin i kod Smedereva.

U Vranovu kraj Smedereva hicima iz vatrenog oružja ubijen je Srđan Aćimović (45), a policija je uhapsila strica njegove supruge D. T. (69) koga sumnjiči za ovo ubistvo. Drama se odigrala u utorak nešto posle 16 časova ispred kuće uhapšenog D.T. kada je Aćimović došao i od njega zahtevao da vidi suprugu koja ga je, dva dana ranije napustila.

Srđan Aćimović
Srđan Aćimović foto: Jelena Rafailović

D.T. je, navodno, otišao da pozove bratanicu, ali je umesto toga uzeo pištolj, vratio se, i nakon rasprave, ispalio nekoliko hitaca u Aćimovića. Nakon ovoga, seo je na travu i rekao komšijama koji su dotrčali da pozovu policiju. Po dolasku policije, D. T. se mirno predao i razgovarao sa inspekorima. Inače, Aćimovića supruga je ranije prijavljivala policiji zbog nasilja u porodici, a on je zahtevao da mu se vrati, pretio joj je i bio nasilan.

Srđan se svađao sa njom, pretio joj, dosađivao. Čuli smo da je tog dana imao i pištolj. Moguće da se čovek uplašio da će da mu ubije bratanicu, i zato rešio da potegne oružje na njega, kazale su komšije.

Osumnjičeni D.T. je, prema svedočenju komšija, brinuo je o bratanici od kada joj je otac preminuo.

Više o tome, čitajte u linku ispod:

Isto tako, početkom avgusta se dogodio zločin na Voždovcu.

Pripadnici beogradske policije uhapsili su Radeta V. (23), zbog sumnje da je ubio Beograđanina Vladimira Krstića (35) u iznajmljenom stanu na Voždovcu. Identitet žrtve utvrđen je naknadno, jer kod sebe nije imala lična dokumenta. Zločinu su, po svemu sudeći, prethodile pijanka i svađa.

Kako su mediji preneli, pre sukoba, dvojica muškaraca gotovo celu noć su pila u jednom ugostiteljskom objektu na tramvajskoj okretnici u Ustaničkoj ulici. Posle zatvaranja kafane, seli su u taksi i odvezli se do kuće u kojoj je Rade V. bio podstanar. I tamo su nastavili sa pričom i alkoholom, ali je u jednom trenutku sve izmaklo kontroli.

Policija / Ilustracija
Policija / Ilustracija foto: Filip Plavčić

Kada je video da mu drugar ne ustaje, mladić se uplašio i pozvao Hitnu pomoć. Lekari su, međutim, mogli da konstatuju samo smrt. Ubrzo je stigla i policija. Pretpostavlja se da je čovek nezgodno pao i povredio glavu.

Radetu V. je, na predlog višeg javnog tužioca u Beogradu, određeno zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je počinio zločin.

Bili sezonski radnici

U iznajmljenoj kući u Ulici Veselina Masleše, pored Radeta V. žive još trojica mladića, koji su došli u Beograd. Bavili su se, kao i osumnjičeni, sezonskim poslovima, uglavnom građevinom.

Inače, ubijeni Krstić živeo je sa ocem u Malom Mokrom Lugu. Komšije su kazale da je razveden i da ima troje dece. Navodno, često je pio i tada je bio veoma agresivan i spreman na raspravu. Stanari Partizanske ulice navode i da nije radio, osim nekih povremenih poslova.

Takođe, u selu Jabukovac se dogodio stravičan zločin na imanju Kazimirovića, a o ovom slučaju se mesecima piše.

Selo Jabukovac je postalo poznato od momenta kada su na imanju porodice Kazimirović u izdvojenom zaseoku Vratna pronađeni ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Kazimirovići
Kazimirovići foto: YoutubePrintscreen/Zamediatelevizija/Twitter/m_macak

Tela četvoro ljudi nađena su 9. avgusta na njihovom zabačenom imanju. Istragom je utvrđeno da su sve žrtve likvidirane i overene u glavu iz neposredne blizine.

Zbog ubistva Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53), na salašu na mestu Valja Vratne na tromeđi Jabukovca, Urovice i Vratne, do sada je privedeno na saslušanje više osoba. Svi su pušteni posle ispitivanja, a navodno, prošli su i poligraf.

Inače, Davor Pernić (35), osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu, najpre je preuzeo na sebe svu krivicu, ali je ubrzo promenio mišljenje i otkrio sve detalje o stravičnom zločinu, uključujući i pravu ulogu nedavno uhapšene Maje Bađikić (25).

foto: Kurir.rs

Odluku o ukidanju pritvora ove mlade žene, koju je Davor Pernić označio kao svoju saučesnicu, doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Negotinu na predlog Višeg javnog tužilaštva.

Pernić je tokom saslušanja ispričao da je sa Majom u kontakt stupio preko Instagrama i da su ubrzo nakon nekog vremena postali bliski i počeli da se viđaju i imaju intimne odnose. Ipak, krajem jula se desilo nešto što je potpuno promenilo Majin i njegov odnos.

Tog 30. jula Maja je nakon našeg odnosa ustala iz kreveta i otišla u kupatilo. Ubrzo sam krenuo za njom i zatekao je presavijenu kako se drži za stomak. Tada mi je rekla da je u bolovima. Nakon nekoliko dana porukom mi je javila da je bila kod lekara i da joj je ustanovljen tumor na materici - ispričao je Pernić.

Davor Pernić
Davor Pernićfoto: Privatna arhiva

On je naveo i da je Bađikićeva ceo plan o pljački Kazimirovića počela da smišlja još 18. jula, na dan svog rođendana.

Te večeri kada sam otišao da joj odnesem poklon, Maja mi je rekla da su joj lekari rekli da mora što pre da se operiše, ali da je ona u velikim dugovima. Rekao sam da imam nešto novca kojim mogu da joj pomognem, međutim, ona je navela da joj za operaciju i transplantaciju materice treba čak 10.000 evra! Tada mi je predložila da opljačkamo banku kako bismo nabavili taj novac - rekao je osumnjičeni Davor.

Pernić je tokom saslušanja naveo i da je prvi put seksualni odnos sa Majom imao u junu ove godine.

Tog dana došao sam kod Maje kao i ranije, a ona je nakon nekog vremena iz druge sobe donela kesicu u kojoj su se nalazile okrugle crvene tablete, na kojima je u sredini bilo srce. Presekla je tabletu napola i rekla mi da popijem i da ću biti boljeg raspoloženja. Osetio sam da mi se ubrzava puls i raspoloženje mi je bilo bolje, a posle 10 minuta Maja mi je rekla da dođem u krevet i tada smo prvi put bili intimni. Nakon ovog dana Maja i ja smo često imali odnose, prilikom kojih smo koristili ove tablete - ispričao je Pernić.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

Podsetimo, krvavi pir se dogodio i u Šapcu sredinom avgusta.

Šabačka policija uhapsila je Bogdana Gajića (20) iz tog grada, osumnjičenog da je u porodičnom domu prekjuče ubio svog četiri godine starijeg brata Ignjata. Njegovo telo pronađeno je tek naredne noći, i to dok ga je Bogdan, spakovano u najlon kesu, vozio u građevinskim kolicima.

Naredne noći uhapšen je njegov mlađi brat Bogdan (20), dok je u građevinskim kolicima prevozio Igranjatovo beživotno telo uvijeno u najlon i čaršav.

Bogdan Gajić
Bogdan Gajić foto: Printscreen/Facebook

Jedna od misterija koju može da odgonetne samo mladi Bogdan jeste šta se događalo satima, od trenutka kada je ubio brata tokom dana, pa sve do večeri kada je krenuo da zakopa telo u obližnju šumu.

Poznato je da roditelji i njihov mlađi brat nisu bili kod kuće, kao i to da je ubistvo počinjeno u prepodnevnim satima. Zna se takođe i da je Ignjat ubijen u krevetu tako što je najpre istučen "bokserom" a zatim dokrajčen nožem.

Iskopao rupu da sakrije telo?

Kako je u obližnjoj šumi pronađena sveže iskopana rupa, a Bogdan uhvaćen nedaleko od nje, pretpostavlja se da ju je upravo on iskopao kako bi tu sakrio Ignjatovo telo i na taj način pokušao da prikrije zločin.

Svi ovi tragovi su ukazivali na to da je Bogdan već neko vreme planirao da presudi bratu.

Bogdan Gajić sa bratom
Bogdan Gajić sa bratom foto: Printscreen/Facebook

Tata, došli su neki ljudi i odvezli brata"

Ignjatov i Bogdanov otac u vreme zločina nije bio u Šapcu, a Bogdan ga je u međuvremenu i slagao ga da su Ignjata odveli "neki ljudi".

Njega je osumnjičeni Bogdan, pre nego što je na ulici zatečen kako prevozi telo brata, zvao telefonom i rekao mu da su "došli neki ljudi i odveli Ignjata". Verovatno je na taj način želeo i da kod oca odagna bilo kakvu sumnju da on ima veze sa nestankom brata - konstatovao je sagovornik.

Motiv loši porodični odnosi?

Još jedna nejasnoća je i zbog čega je brat presudio svom najrođenijem. Prema nekim tezama reč je o lošim porodičnim odnosima, a postoji mogućnost i da je Ignjat maltretirao Bogdana te da je ovaj pukao i odlučio da preseče. Pojedini mediji su naveli i da je Ignjat konzumirao narkotike i zlostavljao ukućane.

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

U septembru je tragično nastradala devojka u beogradskom naselju Kotež.

Marina Đ. (30) ubijena je u stanu u ulici Tjentište u beogradskom naselju Kotež, u kome je živela kao podstanar. Na nju je, prema nezvaničnim informacijama, iz pištolja pucao njen bivši dečko Stefan G. (31), koji je potom pokušao da izvrši samoubistvo. On je u teškom stanju, sa prostrelnim ranama, pronađen pored Marininog tela.

Marina Đ.
Marina Đ. foto: Printscreen/faceboook

Stefan, s kojim je Marina ranije bila u vezi, boravio je u Norveškoj, odakle se nedavno vratio i u ponedeljak došao u njen stan. Pod još nerazjašnjenim okolnostima, sumnja se da je ispalio dva hica Marini u glavu. Devojka je na mestu nesreće podlegla povredama. On je potom, navodno, pucao sebi u usta. Hitna pomoć pokušala je po dolasku da je reanimira, ali devojka nije davala znake života. Muškarca su, posle ukazane lekarske pomoći, zbrinuli u Urgentnom centru.

Policija i forenzičarske ekipe su do oko 20 časova obavljale uviđaj, a ulica je bila zatvorena za saobraćaj. Telo je potom odneto na obdukciju, nakon čega će biti jasno šta se zapravo dogodilo.

Sumnjao da ga vara

Prema rečima ljudi koji su je poznavali, a koji su u ponedeljak bili na mestu nesreće, Marina je nedavno otpočela vezu sa drugim dečkom.

Da li je on to saznao, pa je to bi uzrok, ne znamo. Tek su nedavno počeli da se viđaju.

Osim ovog zločina, zabeležen je još jedan u Kruševcu tokom septembra.

Naime, u pucnjavi u kafiću "Mali Pariz" u Kruševcu ubijena je Gordana Jovanović (47) iz Lazarevca, a teško je ranjen njen brat Goran Radosavljević (42).

Za pucnjavu je osumnjičen njen bivši muž Miško Jovanović iz Lazarevca.

Kafana Mali Pariz, mesto na kome je došlo do pucnjave
Kafana Mali Pariz, mesto na kome je došlo do pucnjavefoto: Printscreen/Google Maps/S.U.

Ljudi koji su se našli u bašti i u prolazi, utrčali su u okolne radnje kako bi se sakrili.

Bivši supružnici imaju dve ćerke.

Na mesto ubistva došla je i žena koja je odmah pitala gde je ubica pobegao. Kada su joj rekli da je otišao prema autobuskoj stanici, zajaukala je i izgovorila:

Jao, neće valjda i decu".

Tokom oktobra jedna osoba je preminula na buvljaku u Subotici, jer je zadobio povrede nožem.

Na platou ispred tezgi na subotičkom buvljaku u sukobu dve romske porodice poginuo Beriša Bedžet (62), a Fehmi B. (55), koji se od zadobijenih povreda oporavlja u bolnici, sumnjiči se da ga je ubo nožem i naneo mu smrtnu povredu.

Sukob se tog dana dogodio oko 12 časova kada je Fehmi B. sa nožem u ruci nasrnuo na Bedžeta, koji je bio za svojom tezgom.

Hitna pomoć / Ilustracija
Hitna pomoć / Ilustracijafoto: Nemanja Nikolić

Prodavci sa Buvljaka pričaju da je razlog napada navodno žena, koju je porodica Fehmija B. "kupila", ali mlada još nije stigla u novi dom. Revoltiran zbog toga, Fehmi B. je ubo nožem nesuđenog prijatelja, a kada su videli šta se dešava, rođaci i drugovi Beriše umešali su se u sukob da mu pomognu.

Teško povređeni Bedžet prevezen je u subotičku Opštu bolnicu, gde je od zadobijene povrede izdahnuo. Takođe, njegov napadač je smešten u bolnicu zbog ozbiljnih povreda.

Na lice mesta izašao je i tužilac Višeg javnog tužilaštva, a uviđaj je trajao do kasnog popodneva.

U novembru je kod Niša ubijen M. Radojković, koji je preminuo na licu mestra.

Miloš Radojković star 25 godina ubijen je u Sterijinoj ulici u Nišu.

foto: Printscreen

U naselju Beverli Hils je u dvorištu kuće pronađeno telo nesrećnog mladića.

Na njega je za sada nepoznati napadač ispalio veći broj metaka iz vatrenog oružja.

Mladić je preminuo na licu mesta.

Inače, majka ubijenog Miloša Radojkovića se pre par godina ubila, zapravo, žena je počinila samoubistvo tako što je skočila pod voz.

Takođe, vođa navijača Partizana Ljubomir Marković Kića ubijen je na Voždovcu, a sigurnosne kamere su snimile trenutak likvidacije.

Ljubomir Marković Kića
Ljubomir Marković Kićafoto: Printscreen/Facebook

Naime dok je Marković stajao na trotoaru ispred balona za mali fudbal sa grupom mladića, napadač mu je prišao s leđa i sa kapuljačom. Na osnovu snimka se pretpostavlja da je Marković primetio pištolj kod napadača, ili ga je pak prepoznao pa je krenuo da trči ka pumpi koja se nalazila preko puta ulice.

Međutim, za sada još neidentifikovani napadač, je ispalio pet metaka u nastradalog, a on je već prilikom prvih pao na zemlju, a smrtonosan je bio poslednji, kada ga je napadač upucao u glavu.

Pretpostavlja se da je Marković potrčao ka pumpi kako bi lice pucača zabeležile sigurnosne kamere ili kako bi eventualno ustuknuo zbog velikog broja svedoka. Ipak, ispostavilo se da ne mari za ljude, a nakon nekoliko ispaljenih hitaca prišao je i overio Markovića.

Mesto zločina
Mesto zločina foto: Nemanja Nikolić

Ubijeni Marković okarakterisan je kao jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz". Zbog toga se sada ispituje, da li motiv ubistva upravo leži u sukobima navijačkih grupa, a pojavile su se informacije da je Marković i sam želeo da oformi novu grupu koja bi zagospodarila "jugom".

Više o tome, čitajte u linkovima ispod:

I na samom kraju godine zabeležen je slučaj sa smrtnim ishodom.

U Mladenovačkom naselju Bataševo, dogodilo se ubistvo pre nekoliko dana.

Mladić N. N. (26), nožem je usmrtio tinejdžera G. N. (19).

Policija je uhapsila N.N (26) i njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

foto: Profimedia

Navodno su obojica bili skloni korišćenju narkotika. Inače, zločinu je prisustvovao i zajednički prijatelj ubice i žrtve.

On je priveden, a istražitelji očekuju da on rasvetli sve i okolnosti zločina.

Treći mladić je isto sklon korišćenju narkotika pa se ne zna koliko će moći da pomogne u rasvetljavanju uzroka ove tragedije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.