LEGIJA JE JEDNOM U SUDNICI BRISAO SUZE, JEDVA JE GOVORIO: Rekao je da je u JSO-u bila SPARTANSKA DISCIPLINA
Milorad Ulemek Legija, kom se sudi da je u novembru 2001. godine, Foto: Pritnscreen

izlaganje

LEGIJA JE JEDNOM U SUDNICI BRISAO SUZE, JEDVA JE GOVORIO: Rekao je da je u JSO-u bila SPARTANSKA DISCIPLINA

Legija je za sudskom govornicom stajao skoro 4 sata

Objavljeno:

Milorad Ulemek Legija, kom se sudi da je u novembru 2001. godine organizovao oružanu pobunu Jedinice za specijalne operacije, čiji je nekada komandant bio, izjavio je pre nekoliko godina u Specijalnom sudu da ne stoje navodi optužnice da je inicijator tog događaja, koji je prema optužnici, trebalo da dovede do rušenja ustavnog poretka, bio pokojni vođa „zemunskog klana“ Dušan Spasojević, jer je prema Legijinim rečima, on sarađivao sa ljudima iz Vlade, pisali su ranije mediji.

foto: Profimedia

- Nije tačno da smo mi onemogućavali borbu protiv organizovanog kriminala. Dušan Spasojević je glavna zvezda optužnice, a on je samo bio partner pojedinih službenika Vlade. Da li bi neki pukovnik jedinice koji je časno služio ceo život državi ušao u dil sa nekakvim Spasojevićem, za koga nije ni znao da postoji, da bi dizali oružanu pobunu? Može tako, ali u bajci! Da li bi neko ušao u šalabajzersku organizaciju sa indijancem iz kriminogene sredine? - rekao je Legije, ne otkrivajući ko su bili Spasojevićevi saradnici u Vladi.

foto: Facebook printscreen

Legija je za sudskom govornicom stajao skoro 4 sata. Povremeno je pio vodu, jer se na samom početku požalio da ima problema sa glasom, brisao je oči koje su mu suzile maramicom i kašljucao. U detaljnoj analizi svih dokaza koji su izvedeni, JSO je označio kao „jedinicu sa spartanskom disciplinom“ i odbacio navode da je događaj iz 2001., koji on naziva protestom, imao bilo kakve veze sa ubistvom premijera Zorana Đinđića.

Legija se na početku jednog od svojih izlaganja pred sudom požalio sudskom veću da zbog dugogodišnjeg boravka u samici ima problema sa vidom, pa je zamolio da njegov branilac umesto njega pročita završnu reč. Međutim kako to nije praksa, Ulemek je ipak stavio naočare za vid i počeo da čita pripremljen tekst.

- Nisam dugo ovoliko govorio, šta da vam kažem sudija, ostarilo se – obratio se sudskom veću Ulemek. Zbog problema koje je imao sa kašljem i govorom napravljena je pauza, posle koje je Legija nastavio višesatno izlaganje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.