3,24 PROMILA ALKOHOLA U KRVI I ZA VOLANOM: Policija kod Uba ostala u šoku kada je dunuo u alkotest!
Ubljanina Z. N. saobraćajna policija zatekla je za volanom sa čak 3,24 promila alkohola u krvi, Foto: Printscreen/youtube

oprez!

3,24 PROMILA ALKOHOLA U KRVI I ZA VOLANOM: Policija kod Uba ostala u šoku kada je dunuo u alkotest!

Teško alkoholisanog vozača, koga izmerenih 3,24 primila alkohola u krvi svrstava među neslavne rekordere pijanih za volanom, saobraćajna policija zaustavila je na području Uba

Objavljeno:

Ubljanina Z. N. saobraćajna policija zatekla je za volanom sa čak 3,24 promila alkohola u krvi i bez važeće vozačke dozvole, zbog čega je automatski sproveden u zatvor na 30 dana i dodatno kažnjen sa više od 200.000 dinara.

Teško alkoholisanog vozača, koga izmerenih 3,24 primila alkohola u krvi svrstava među neslavne rekordere pijanih za volanom, saobraćajna policija zaustavila je na području Uba. Najpre je odveden na trežnjenje u policijsku stanicu, a potom po skraćenom postupku sproveden sudiji za prekršaje u Valjevu, koji ga je kaznio sa 30 dana zatvora u koji je momentalno sproveden, kao i novčanom kaznom od 220.000 dinara.

foto: Zorana Jevtić

Sem zbog pijanstva u vožnji, Z. N. odgovara i zbog nevažeće vozačke dozvole, koja mu je prethodno poništena zbog maksimalnog broja kaznenih poena, a na novo polaganje vozačkog ispita nije ni išao.

Ubljanin se, inače, svrstao na drugo mesto među alkoholisanim rekorderima za volanom u Kolubarsko okrugu. Prvo mesto i dalje drži Valjevac R. M., koji je pre dve godine vozio automobil sa 3,47 promila alkohola u krvi i, takođe, bez vozačke dozvole. Saobraćajna policija je njega zaustavila u Ulici Milovana Glišića u širem centru Valjeva, a nakon alkotestiranja otkriveno je da je u teškom pijanstvu i da ima 3,47 promila alkohola u krvi.

Takođe je zadržan na trežnjenju u stanici policije, ali je za razliku od "kolege" iz Uba prošao lakše - sudija za prekršaje mu je izrekao 20 dana zatvora, 100.000 dinara novčane kazne i zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od godinu dana, jer mu je i prethodna oduzeta zbog pijanstva za volanom. Razlog za blažu kaznu, ali tada maksimalnu, bio je u to vreme, 2017. godine, blaži zakon.

Treće mesto po količini alkohola u krvi, ali je zato višestruki povratnik, drži M. Đ. iz valjevskog sela Gola Glava, koji je svoj automobile 2015. godine vozio sa 3,13 promila, zbog čega je tada osuđen na kaznu od 15 dana zatvora. Njemu je to bila treća kazna zbog vožnje u alkoholisanom stanju i nikada nije imao manje od 2,5 promila alkohola u krvi.

- Iako bi sa 3,24 promila alkohola u krvi trebalo da bude u nesvesti, zapravo nije nemoguće da čovek bude svestan i da može da upravlja vozilom. Naime, više faktora utiče na to, od protoka vremena otkako je popio poslednju čašicu do trenutka kada je alkotestiran, preko toga da li je pio na potpuno sit ili prazan stomak, do konstitucije čoveka i njegove fizičke snage, kao i starosne dobi - objašnjavaju saobraćajci.

Pijani Ubljanin, inače, spada u kategoriju teškog pijanstva, koje obuhvata opseg od 2,5 do 3,5 promila alkohola u krvi. U takvim slučajevima javlja se pospanost, agresivnost, teško disanje, povraćanje i nekontrolisano mokrenje, dok nesvest nastupa sa više od 3,5 promila alkohola u krvi.

Međutim, kako upozoravaju lekari, već iznad tri promila alkohola u krvi često se javlja nesvesno stanje. Pogotovo kod mlađih ljudi, ono može biti uvod u alkoholnu komu koja se neretko završava smrću.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.