SONJA JE DANJU RADILA KAO ČISTAČICA, A NOĆU REKETIRALA! Novi DETALJI drame u Aleksincu!
Devojka, ilustracija, Foto: Profimedia

totalni haos

SONJA JE DANJU RADILA KAO ČISTAČICA, A NOĆU REKETIRALA! Novi DETALJI drame u Aleksincu!

Sonja S. i Marija V. koje su sa njihovim drugom Aleksandrom pokušali da iznude 14.000 evra od deviznog penzionera...

Objavljeno:

Sonja S. i Marija V. koje su sa njihovim drugom Aleksandrom pokušali da iznude 14.000 evra od deviznog penzionera S. K. (68) na ime zelenaškog duga, preko dana su imale normalne poslove, a noću su se bavile reketiranjem. Sonja S. koja je sa drugaricom Marijom V. i njihovim prijateljem Aleksandrom K. iznuđivala novac od penzionera Staniše K. (68), zbog čega su svo troje uhapšeni, danju je radila kao čistačica u aleksinačkoj biblioteci, a noću je reketirala.

Naime, Sonja S. danju je radila kao čistačica u aleksinačkoj biblioteci dok je Marija V. radila na očitavanju struje. Čak je, kako je kasnije policajcima ispričao Siniša K, njihova žrtva, dolazila i kod njega svakog meseca kako bi mu očitala struju.

Kako smo već pisali, iznuđivači su uhapšeni prilikom primopredaje 1.000 evra u obeleženim novčanicama.

- Sve je počelo prošle godine, kad je devizni penzioner S. K. iz okoline Aleksinca pozajmio 4.000 evra od vlasnika jedne radnje u tom mestu. Pare su mu trebale da bi završio neke građevinske radove, pa se odlučio na pozajmicu. Novac je uzeo bez priznanice, ali i bez dogovorenog roka o vraćanju duga. Kako je vreme prolazilo, a novac nije vraćen, zajmodavac je starcu kazao da ubuduće očekuje od njega kamatu od 15 odsto mesečno. Očajni penzioner je pristao na to i platio mu narednih sedam meseci ukupno 4.200 evra samo na ime kamate - objašnjava sagovornik iz istrage.

Iako je vrednost kamate nadmašila glavnicu, zajmodavac je nastavio da pritiska starca da mu vrati 4.000 evra.

- Sredinom oktobra ove godine, zajmodavac je kazao penzioneru da je dug prešao u tuđe ruke i da vidi šta će dalje, jer je njemu dosadilo da čeka. Ubrzo nakon toga, Marija i Aleksandar su banuli u kuću S. K. i tražili pare. Najpre su zahtevali 4.000 evra, pa 7.000, a zatim čak 14.000 evra. Starac ih je molio za strpljenje, ali ovi su počeli da mu prete. Rekli su mu da će mu baciti bombu na kuću i da će mu oteti članove porodice ukoliko im ne isplati traženu sumu - navodi naš izvor.

Prestravljeni penzioner je, shvativši da se neće izvući iz kandži zelenaša, odlučio da zatraži pomoć policije.

- U dogovoru sa policajcima, starac je pozvao zelenaše da u ponedeljak dođu kod njega kako bi im predao deo tražene sume. Rekao im je da nema sve jer treba da primi penziju, te da radi na uzimanju nekog kredita kako bi namirio dug. Marija, Sanja i Aleksandar su u dogovoreno vreme došli do starčeve kuće. Žene su ostale pored auta, a Aleksandar je prišao starcu u dvorištu. S. K. mu je predao kovertu u kojoj su bile obeležene novčanice, a u tom trenutku su policajci izašli iz kuće i stavili Aleksandru lisice na ruke - kažu sagovornici.

(Esprso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.