PIJANOG VOZAČA POLICIJA PUSTILA NA KOLOVOZ, PA UBIO NEMANJU! Događaj koji Srbija nikad više ne sme da dozvoli
Nemanja Nikolić, Foto: Facebook/Nemanja Grivac Nikolic

nije odustao, otišao je pravo u smrt

PIJANOG VOZAČA POLICIJA PUSTILA NA KOLOVOZ, PA UBIO NEMANJU! Događaj koji Srbija nikad više ne sme da dozvoli

Uprkos tom isključenju, nastavio je da vozi

Objavljeno:

Nemanja Nikolić (22), bubnjar iz sela Grivac kod Knića, poginuo je u noći između subote i nedelje u Mrčajevcima kod Čačka kada se u njegov "jugo" direktno zakucao "audi", čijeg vozača Milana R. je samo sat vremena pre nesreće policija isključila iz saobraćaja jer je "naduvao" 0,3 promila alkohola!

U nedelju, sat posle ponoći, Nemanja je krenuo iz Čačka, sa svadbe na kojoj je svirao sa bendom, starim putem ka selu Guncati. Prema nepotvrđenim rezultatima istrage, na njegov "jugo" naleteo je "audi" i to u punoj brzini, "far na far", sudario se sa "jugom". U tom silovitom sudaru mladi bubnjar je zadobio povrede od kojih je odmah preminuo.

- Prvi rezultati istrage ukazuju da je nesreću skrivio vozač "audija", koji je iz za sada nepoznatih razloga prešao u suprotnu traku i direktno udario u "jugo" koji mu je dolazio u susret - kaže izvor upoznat sa istragom.

Odmah posle nesreće urađen je alko-test vozaču "audija" Milanu R., koji je pokazao tri nule. Ipak, izvađena mu je i krv i prema tom testu imao je 0,12 promila alkohola. Proverom je ustanovljeno da je vozača "audija" samo sat vremena pre nesreće, na području Kraljeva, patrola saobraćajne policije isključila iz saobraćaja jer je alkometar pokazao da ima 0,3 promila alkohola.

- Uprkos tom isključenju, nastavio je da vozi. Njemu je nakon trežnjenja određeno zadržavanje, a protiv njega je podneta krivična prijava i biće priveden na saslušanje u nadležno tužilaštvo - napominje naš sagovornik.

Nemanja je nastradao na licu mesta

O nesreći, koja je bila malo posle jedan sat, porodica je, kažu rođaci, obaveštena tek u nedelju rano u zoru, oko 4.30 sati.

- Nemanjin otac je odmah sa dvojicom komšija otišao na mesto nesreće. Tamo nije bilo ni "juga" njegovog sina, ni "audija" tog pijanog vozača koji je ubio mladića. Tek mu je kasnije policija rekla neke detalje. A mi još ne znamo ko je vozio taj "audi" i ko je ubio našeg Nemanju - kažu rođaci poginulog mladića.

Prema saznanjima "Blica", vozač "audija" Milan R. je iz okoline Kraljeva. Za sada nije poznato zašto se on nakon što ga je patrola saobraćajne policije zaustavila i isključila iz saobraćaja, jer alko-test je pokazao da ima 0,3 promila alkohola, oglušio o to i ponovo seo za volan. Ovoga puta nije napravio samo saobraćajni prekršaj, već je ubio mladog muzičara.

Da li će ovaj bahati vozač koji je ne samo ubio talentovanog bubnjara, već i uništio živote njegovih najbližih biti osumnjičen samo za ugrožavanje bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnom posledicom, ili će mu za još neko krivično delo biti osumnjičen za sada poznato. Za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj ima stradalih nesavesnom vozaču, preti mu kazna zatvora do osam godina. Osim toga, preti mu i novčana kazna, dodela kaznenih poena, kao i zabrana upravljanja motornim vozilom posle izlaska iz zatvora.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.