ISPALIO JE 4 HICA IZ PIŠTOLJA, UMALO MI JE RAZNEO JETRU I PLUĆA: Kad sam stigla u bolnicu bila sam 99 odsto MRTVA!
Tamara Lakićević i Duško Rodić, Foto: Printscreen Facebook, Dragana Udovičić

završio iza rešetaka

ISPALIO JE 4 HICA IZ PIŠTOLJA, UMALO MI JE RAZNEO JETRU I PLUĆA: Kad sam stigla u bolnicu bila sam 99 odsto MRTVA!

Ispovest Tamare Lakićević za Espreso.co.rs, koja je preživela porodičnu dramu

Objavljeno:
Jovana Jovanović

Tamara Lakićević Rodić (39), direktorka Predškolske ustanove "Surčin", preživela je pravu porodičnu dramu pre dve godine! Naime, njen suprug Duško Rodić (39), isplaio je četiri hica iz pištolja u nju 18. decembra 2017. godine na parkingu na Novom Beogradu.

Rodić je u svoju suprugu pucao u trenutku kada je ulazila u automobil svoje koleginice, a nakon toga je pucao sebi u glavu. Oboje su zadobili teške povrede, ali su uprkos tome preživeli, jer je Tamarina koleginica odmah alarmirala Hitnu pomoć, a potom i policiju.

1 / 4 Foto: Dragana Udovičić

Ipak, Rodića je Viši sud u Beogradu osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina, dakle, pet godina zbog pokušaja ubistva žene i godinu dana zbog nelegalnog nošenja oružja.

Iako je zadobila teške telesne povrede, uspela je da preživi, međutim, ceo događaj je na nju ostavio posledice kao i veliki strah.

Tamara Lakićević Rodić
Tamara Lakićević Rodić foto: Printscreen Facebook

Kada su me dovezli u bolnicu, bila sam 99 odsto mrtva. Naneo mi je povrede jetre, pluća, ne osećam čak ni levo stopalo, povređena mi je i ruka. Idem redovno na fizikalnu terapiju, a bez ortoze ne mogu da hodam, ovim rečima počinje priču za Espreso.co.rs, Tamara Lakićević koja se još uvek preziva i Rodić.

Kako kaže, ni nakon dve godine nije uspela da se razvede od Rodića, takođe, dodaje da živi u strahu, i da se plaši za sebe i ćerku Isidoru (10), kada njen suprug izađe iz zatvora.

Ne smem o tom postupku da pričam, jer je u procesu. I nakon dve godine, još uvek se vodi ovaj proces. Mislila sam da će se rešavati po hitnosti, a i sramotno je to što ne mogu da se razvedem ni posle dve godine. On je osuđen na kaznu od šest godina, a zbog dobrog vladanja možda mu i smanje kaznu. Kada izađe iz zatvora, plašim se za sebe i ćerku da nam se nešto ne desi, u strahu sam jer je imao jasnu nameru, a sud to nije uzeo kao otežavajuću okolnost. Bojim se, pitam se svakog dana, šta će se desiti kada izađe. Uopšte nije pokazao da mu je stalo do mene i ćerke, nije se javno izvinio, ni on ni njegovi roditelji", kaže Tamara Lakićević Rodić.

Na pitanje, zbog čega se odlučio na ovako gnusan i podao čin, dodaje, da ne zna šta ga je navelo, sumnja da je to učinio iz razloga što je tražila da se razvedu sporazumnim putem.

Tamara Lakićević Rodić i Duško Rodić
Tamara Lakićević Rodić i Duško Rodićfoto: Printscreen Facebook

Kada sam mu rekla da želim da se razvedem od njega, bio je u fazonu, ko sam ja, da njega ostavim. On je bio najbolji za društvo, a najgori za svoju porodicu. Želela sam na kulturan i civilizovan način da odem od njega, što on očito nije mogao da podnese te je posegao za oružjem za koje čak nije ni imao dozvolu. Ćerka me i ne pita za njega, ali zna sve, velika je devojčica, i ima deset godina tako da znam zasigurno, da ne želi da ga vidi. Uostalom, svesna je kao i ja, da niko nema pravo bilo kome da oduzme život niti da tako nešto pokuša", objašnjava Lakićevićeva.

Naša sagovornica dodaje da od nemilog događaja nije u kontaktu sa porodicom Rodić, ali zna da su njegovi roditelji u potpunosti na njegovoj strani, i da ga podržavaju uprkos svemu.

Od 18. decembra 2017. godine, dakle, kada se desio ovaj nemili događaj, nisam u kontaktu sa Duškovim roditeljima, uglavnom, oni maksimalno podržavaju svog sina i koliko znam, sve bi učinili za njega. Takođe, prisvojili su i bračnu tekovinu, a unuka ih ne zanima, niti je u kontaktu sa njima", priča Lakićevićeva.

Isidora, Duško i Tamara
Isidora, Duško i Tamarafoto: Printscreen Facebook

Traži oštiju kaznu

Smatram da pod hitno treba povećati minimalne kazne, pa recimo za delo "pokušaj ubistva", što u prevodu znači "ako preživite", umesto minimalne kazne od pet godina bude minimalno 10 godina", objasnila je Tamara.

Inače, njihove fotografije na društvenim mrežama nisu ukazivale da među njima postoje porodični problemi.

Čak šta više, delovali su kao srećni roditelji malene Isidore koja je tada imala osam godina.

Isidorin prvi rođendan
Isidorin prvi rođendanfoto: Printscreen Facebook

Podsetimo, na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića oko 8.20 časova došlo je pucnjave, kada je suprug Duško Rodić (37) ispalio hice na suprugu Tamaru Lakićević Rodić (37), a potom u sebe.

Rodić, koji je bio vlasnik PR agencije, pokušao je da ubije suprugu tog jutra, inače direktorku vrtića u Surčinu u momentu kada je ona ušla u automobil koleginice koja je došla da je poveze na posao.

Porodično nasilje na Novom Beogradu
Porodično nasilje na Novom Beogradufoto: Kurir.rs

Kada je sela na mesto suvozača, Duško je prišao, otvorio vrata i pucao joj u noge i stomak. Zločin se dogodio u Ulici Jurija Gagarina, ispred zgrade u kojoj su oni živeli, naočigled brojnih svedoka.

Odmah je prebačena na odeljenje bolnice na Bežanijskoj kosi sa vidljivim povredama. Podsetimo, sudsko veće kaznilo je Rodića sa svega pet godina zatvora za pokušaj ubistva supruge, i još godinu dana za nelegalno nošenje pištolja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.