ČUVENA PUCNJAVA U MAŽESTIKU SE DESILA 1990. Kristijan je otkrio šta se tamo ZAPRAVO desilo SA ARKANOVIM MOMCIMA
Ilustracija, Foto: Printscreen

Šta se zaista desilo?!

ČUVENA PUCNJAVA U MAŽESTIKU SE DESILA 1990. Kristijan je otkrio šta se tamo ZAPRAVO desilo SA ARKANOVIM MOMCIMA

Šta se zapravo dešavalo posle čuvene pucnjave u Mažestiku

Objavljeno:

Krajem februara 1990. u diskoteci hotela „Mažestik“ dogodila se čuvena pucnjava o kojoj se malo zna, a po kojoj se proslavio Kristijan Golubović jer je on jedini akter koji je do sada govorio za o njoj.

Kristijan je u jednom intervjuu otkrio šta se dešavalo posle čuvene pucnjave u Mažestiku koja ga je proslavila, a priča o tome objavljena je na Fejsbuk stranici "Legende devedesetih".

- Golubović je posle svađe sa Slavkom Mijovićem, kada ga je ranio Kriletov drug Džimi, došao u sukob sa starijim žestokim momcima bliskim Arkanu.

- Kikijev drug Danilo Ražnatović se čuo sa svojim rođakom Željkom i pokušao da izgladi situaciju, da ovaj oprosti Kristijanu, ali on nije hteo ni da čuje.

- Kristijan je čuo da se priča po gradu da će Arkan i ekipa od njega napraviti paštetu pa je rešio da prvi reaguje u stilu „napad je najbolja odbrana“. Upao je u Mažestik zajedno sa još 10-ak momaka među kojima su bili: Gagi, Pirke, Raša Mandić i Danilo Ražnatović. Tamo nisu pronašli koga su tražili i posle pucanja u plafon i plašenja gostiju, napustili su lokal.

- Kasnije su otišli u piceriju da proslave. Kristijan kaže da je stajao za šankom i pričao telefonom sa Pirketom koji je rekao da stiže. U tom trenutku začuo se pucanj!

- Raša je slučajno iz Kristijanovog pištolja upucao Danila u vrat, koji je ostao invalid. Raša se kasnije ubio. Nakon ovog nesrećnog slučaja kada je doživotno povređen njegov rođak, Arkan se još više ražestio.

- Kristijan je pobegao u Nemačku sa Džimijem kod Juse Bulića. Onda se desila scena iz kockarnice (Skini tog roleksa). Posle toga su završili u zatvoru. Kristijan je izručen Srbiji, a Džimi je ostao u Nemačkoj. Nakon bekstva iz suda u Beogradu, Kristijan se preko Legije pomirio sa Arkanom, otišao u u Erdut, a potom u Pazovu. U bekstvu iz suda mu je pomogao Bata Trlaja sa Gagijem i Pirketom. Malo kasnije Pirke je „ubiven“ u bašti Batinog restorana. Sumnjalo se da je pucao Goksi Bombaš, koji će i sam kasnije biti ubijen.

- Kada se Kristijan vratio u Beograd, došao je u sukob sa Batom i Voždovčanima. Navodno su bili ljuti na njega jer je otimao auta njihovih drugova.

- U to vreme se snima film „Vidimo se u čitulji“. Kristijan je kasnije ispričao da jeste bio u sukobu sa Voždovčanima i da ga je čak ranio Bojan Banović zvani Boki Čelik. Golubović je ispričao da mu je Legija savetovao da je najbolje da se skloni iz Beograda na neko vreme.

Dok su Voždovčani nestajali sa beogradskog asfalta devedesetih, Kristijan je bio u Grčkoj, više iza rešetaka, nego na slobodi. Kada je 2000. ubijen Arkan, mnogi žestoki momci su stradali na asfaltu od ruke Zemunaca, među kojima je bio i Bata Trlaja.

Sva ta ubistva su bila tumačena kao osveta za Ražnatovićevo ubistvo. Gagi je uhapšen i osuđen kao jedan od saučesnika u atentatu na Arkana. Od kada se Kristijan vratio iz Grčke, vreme u Srbiji provodi naizmenično iza rešetaka ili na slobodi.

(Espreso.co.rs / Facebook: Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.