ŠTA URADI OVO, ČOVEČE, SVE NAS POBI! Stravični detalji užasne saobraćajke na putu Beograd - Niš
Ilustracija, Foto: Sonja Spasić

JEZIVO

ŠTA URADI OVO, ČOVEČE, SVE NAS POBI! Stravični detalji užasne saobraćajke na putu Beograd - Niš

Stradalo troje Kragujevčana, četvorici se bore za život. Nastradali Žikica Veličković (19), Srđan i Ljubiša Jovanović

Objavljeno:

U stravičnoj sao­braćajnoj nesreći na auto-putu Beo­grad - Niš, kod mesta Gornja Trnava, tri osobe su poginule, a osam je po­vređeno, kada je na kombi kragujevačkih tablica, koji je zbog kvara stajao u zaustavnoj traci, naleteo šleper kojim je upravljao G. B. (46) iz Kraljeva. Na licu mesta nastradali su Kragujevčani Srđan i Ljubiša Jovanović, kao i devetnaestogodišnji Ži­kica Veličković iz Rače Kragujevačke. Njegov otac Igor, kao i još sedmoro­rica kolega, teže su ili lakše povređeni, a leka­ri niškog Kliničkog centra u petak su se borili da spasu živote četvo­rice sa najte­žim ozleda­ma.

Nesrećnom Ži­kici, naj­mlađem od radnika u kombiju, ovo je trebalo da bude prvi radni dan. On je sa ko­legama iz firme "Telefon kabl" iz Kragujevca kombijem krenuo u Leskovac, kada je na njih, oko 10 časova, u punoj brzini naleteo šleper. U trenutku nesreće, ne­koliko radnika stajalo je ispred kombija i čekalo šlep-službu, a kada su uočili kamion nisu sti­gli ni da reaguju.

- U kombiju je bilo nas 11, krenuli smo na posao u Leskovac, gde je treba­lo da postavljamo kablo­ve - pričao nam je iz bolničke postelje Boško Mihajlović. - Negde oko Aleksinca, kombi nam se pokvario, pa smo sta­li u zaustavnoj traci. Nas nekoliko je bilo van kombija, a neki su ostali unutra. Sve mladi ljudi, kolege. Vozač je pozivao telefonom drugo vozi­lo da dođe po nas, kada je neko uzviknuo "jao, jao, vidi kako vozi". U tom trenutku kao da je avion pao, toliko je odjeknulo. Šleper je svom silinom naleteo pravo na kombi. Gledao sam nemoćno šta nas snađe... Šleper je mo­je kolege samleo kao vode­nica, mislio sam da niko neće preživeti.

Mihajlović je zbrinut sa lakšim povredama glave, dok su se lekari Kliničkog centra u Nišu u petaksu se bez prestanka borili za živote vozača kombija Dejana Ristića (33) i još trojice najteže povre­đenih radnika. Oni su zadobili povrede glave, grudnog koša i ekstre­miteta. Pomoć je ukazana Boškovom sinu Milanu Mihajloviću, Miroslavu Stojanoviću, Borisu Sta­nojeviću, Stefanu Vesi­ću i Goranu Nikoliću.

- Šta uradi ovo, sve nas pobi čoveče - rekao je neko vozaču kamiona, ko­ji je izašao nepovređen da vidi kakvu je tragedi­ju napravio - priča nam dalje Mihajlović. - Sve se razletelo u trenutku. Krv je bila na sve stra­ne, povređeni su jaukali, zapomagali, nismo znali kome pre da pomognemo. Stali smo u zaustavnu traku, skroz desno, baš iz razloga da bismo bili bezbedni. Užas, šta nas snađe.

Goran Nikolić, drugi povređeni radnik, sedeo je na mestu suvozača kada je došlo do sudara.

- Samo sam čuo i osetio strašan tresak. U trenutku sam imao prekid filma. Vozilo je bilo potpuno zgu­žvano. Izvukao sam se, ne­kako, kroz slomljeno staklo kombija - kaže Nikolić.

U bolnici gde su po­vređeni smešteni, svi medicinski radnici bili su na nogama. Osmo­rica pacijenata, prema rečima direktora Ur­gentnog centra Miodraga Lazića, za kratko vreme dovezena suu bolnicu.

- Četvoro izuzetno te­ško povređenih pacijena­ta imaju politraume, po­vrede više sistema, glave, grudnog koša, ekstremite­ta. Jedan od njih je na apa­ratu za disanje, i njegovo stanje je krajnje kritično. Dvojica pacijenata sa po­vredama ekstremiteta su operisana, a jedan sa po­vredama grudnog koša i karlice je na intenzivnoj nezi, ali se nadamo da će njihovo stanje biti zadovo­ljavajuće - rekao je dr La­zić.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.