ŠAPČANKA (73) JE ZVERSKI PRETUČENA! Slobodan joj je glavu LUPAO O ZID, policija je NEMOĆNA (FOTO)
T.Ž. (73) brutalno je pretučna u svojoj kući u Šapcu, Foto: Privatna arhiva

stop nasilju!

ŠAPČANKA (73) JE ZVERSKI PRETUČENA! Slobodan joj je glavu LUPAO O ZID, policija je NEMOĆNA (FOTO)

Nasilnik je prvi put fizički napao staricu 6. oktobra 2017. godine

Objavljeno:
Ivana Bradanji

Sedamdesettrogodišnja T. Ž. iz Šapca, brutalno je pretučena 6. novembra u svom domu u Mačvanskim Pričinovićima. Nju je pretukao sinovac i prvi komšija Slobodan Tomić (35) izrevoltiran pozivom za sud zbog nasilja koje je izvršio pre dve godine nad njom.

Nasilnik je prvi put fizički napao staricu 6. oktobra 2017. godine, kada joj je upao u kući sa nožem i sekirom, pretivši da će je ubiti ako ga prijavi policiji.

Policiji je tada trebalo 13 meseci da uhapse Slobodana i privedu ga na saslušanje, iako su već četiri poternice bile raspisane za njim zbog raznih drugih krivičnih dela.

- Pretučena je od strane iste osobe pre dve godine napadnuta, tada je imala posekotinu od noža na ruci 4,5 - 5 cm i hematom na glavi 3 cm, jer je on upao u kuću sa nožem i sekirom i tom prilikom pretio da će je ubiti ako ga prijavi policiji i da za njega 20 godina zatvora nije ništa. Tada je policiji trebalo 13 meseci da ga uhapsi i privedu na saslušanje i ako je imao četiri poternice - započela je priču za Espreso.co.rs ćerka nesrećne žene.

foto: Privatna arhiva

Kada je dobio poziv za suđenje povodom tog sučaja, on je opet otišao kod starice i krvnički je pretukao, nakon čega je pobegao. Starica je iz svog dvorišta dozivala ćerku, koja živi pored nje, koja je čula kako Tomić urla na nju majku.

- Sada su dobili poziv za suđenje za prvi incident i on je svoje pretnje takoreći ispunio, zato što ga je prijavila. Upao joj je u kući uhvatio za glavu i udario u zid, ona gubi svest i ne seća se više ničega, tom prilikom zadobija potres mozga i silne hematome i podlive, nagnječenje grudnog koša i ogromnu posekotinu na glavi. Ona je zadržana u bolnici zbog teških povreda i tamo je bila osam dana.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Nakon što je Tomićeva puštena iz bolnice, ona nije smela da se vrati u porodičnu kuću, u strahu da će Slobodan ponovo doći i nauditi joj.

- Izašla je iz bolnice, mi ne smemo da je vodimo kuci, sklonili smo je, jer on nije uhapšen i ne zna se da li će se ponovo vratiti. Policija kaže da ne mogu da joj pruže pomoć, već samo da se skloni na neko vreme. U njenoj kući ima životinje o kojima treba brinuti, a niko ne sme da ode tamo, da ne bi bili napadnuti. Policija nam je na sve to rekla: " Ne možemo mi znati kada će vas on opet napasti" - priča očajna Danijela.

Policija je obaveštena o ovom slučaju, ali tvrde da ne mogu da ga nađu, da svaki put pobegne, iako je nasilnik viđen kod svoje kuće dva dana nakon nemilog događaja, zbog čega Danijela apeluje nadležnim oranima da reaguju.

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.