SENTA JE ČUVAO SLOBU, A NJEGOV SIN JE SAD UHAPSIO JEDNOG OD NAJVEĆIH SRPSKIH NARKO-DILERA! Iver ne pada daleko...
Slobodan Milenković, Foto: Profimedia, Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović Cile

VELIKA AKCIJA POLICIJE

SENTA JE ČUVAO SLOBU, A NJEGOV SIN JE SAD UHAPSIO JEDNOG OD NAJVEĆIH SRPSKIH NARKO-DILERA! Iver ne pada daleko...

Glavnoosumnjičeni Koluvija je s još jednim saradnikom, vozeći beli „audi“ s rotacijom, preticao i ometao na putu jedno naizgled civilno vozilo

Objavljeno:

U Staroj Pazovi policija je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašla na najvećem poljoprivrednom dobru za uzgoj organske hrane „Jovanjica“ laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima i zaplenila više od četiri i po tone osušene i sirove marihuane.

Zbog sumnje da je vođa organizovane kriminalne grupe koja se bavila uzgojem marihuane, uhapšen je vlasnik zemljišta i kompanije u Staroj Pazovi Predrag Koluvija. On se do nedavno često pojavljivao u javnosti. Međutim, nije govorio o uzgajanju marihuane, već o organskoj hrani, a policija je pronašla gotovo 650 kilograma marihuane spremne za prodaju.

Glavnoosumnjičeni Koluvija je sa još jednim saradnikom, vozeći beli „audi“ sa rotacijom, preticao i ometao na putu jedno naizgled civilno vozilo. U tom vozilu je, kako navode mediji, bio šef odeljenja za borbu protiv narkotika beogradske policije, kako tvrde upućeni, sin nekadašnjeg obezbeđenja predsednika Slobodana Miloševića, koji ih je i zaustavio.

Da su se dvojica uzgajivača marihuane tog četvrtka 14. novembra 2019. godine pridržavala saobraćajnih propisa verovatno su mogli još dugo nesmetano da se bave ovim nelegalnim poslom. Međutim, tog dana desio im se „peh“. Vozili su autoputem bahato i tokom preticanja koristili policijsku sirenu i rotaciju. Na njihovu žalost, u vozilu koje su pretekli bili su, kako je pisao BIRN, najviši inspektori policije, i to baš iz Odeljenja za narkotike beogradske policije. Oni su pozvali prvu policijsku patrolu koja je zaustavila beli „audi A8“. Ubrzo su pristigli i inspektori Odeljenja za narkotike koje je „audi“ prethodno pretekao, a među njima je, kako BIRN saznaje, bio i načelnik tog odeljenja Slobodan Milenković.

foto: Zorana Jevtić

Po izlasku iz automobila, suvozač iz „audija“ pokazao je policijsku legitimaciju (čiji je izgled veran originalnoj policijskoj „znački“). Nakon provere na licu mesta, utvrđeno je da legitimacija ne postoji u sistemu i da je reč o lažnom dokumentu. Koluvija je tada pokazao falsifikovanu policijsku legitimaciju, zbog čega se takođe tereti. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal usledio je i pretres imanja „Jovanjica“, gde su, osim marihuane, kako kažu u MUP-u, pronađeni pištolj i revolver, te i zbog toga najavljuju podnošenje krivične prijave.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.