SRPSKI I KINESKI POLICAJCI IMALI SU ZAJEDNIČKU VEZU! Pokazali su ZA ŠTA SU SVE SPREMNI! (FOTO)
Pokazna vežba savladavanja i onesposovljavanja terorista, Foto: MUP

održana akcija!

SRPSKI I KINESKI POLICAJCI IMALI SU ZAJEDNIČKU VEZU! Pokazali su ZA ŠTA SU SVE SPREMNI! (FOTO)

Ministar je istakao da su učesnici vežbe za kratko vreme, koliko je vežba
spremana, pokazali izuzetnu obučenost i spremnost da savladaju složene uslove u obavljanju zadataka

Objavljeno:

Zajednička pokazna vežba savladavanja i onesposobljavanja terorista i oslobađanja talaca pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i specijalne jedinice policije Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine iz provincije Henan održana je danas u smederevskoj železari HBIS GROUP SERBIA.

Vežbi, u kojoj je 180 pripadnika policije dve zemlje pokazalo veštine i sposobnosti, prisustvovali su predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, ambasador Kine u Beogradu Čen Bo i mnogi drugi zvaničnici.

foto: MUP

Po završetku vežbe, ministar Stefanović je istakao da su Srbija i Kina strateški partneri i da je saradnja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i kineskog Ministarstva javne bezbednosti odlična.

1 / 3 Foto: MUP

„Imamo odličnu saradnju sa Ministarstvom javne bezbednosti Narodne Republike Kine u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i narkotrafikinga. Naš zadatak je da produbljujemo i jačamo saradnju sa Kinom, koja je naš strateški partner, ali i mnogo više od toga, koja je za nas prijateljska i bratska zemlja“, poručio je Stefanović.

foto: MUP

Ministar je istakao da su učesnici vežbe za kratko vreme, koliko je vežba spremna, pokazali izuzetnu obučenost i spremnost da savladaju složene uslove u obavljanju zadataka.

„Iako je ovo samo pokazna vežba za koju smo imali kratak rok, pripadnici dve policije pokazali su koliko su spremni da obave najteže i najsloženije zadatke“, naveo je Stefanović.

foto: MUP

Ministar se zahvalio učesnicima iz Ministarstva javne bezbednosti Kine, ali i pripadnicima srpske Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Pregovaračkog tima MUP-a i Uprave kriminalističke policije koji su učestvovali u ovoj složenoj vežbi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.