LJUDI, POTURILI SU MI 4 TONE MARIHUANE! Neverovatna odbrana SRPSKOG KRALJA ORGANSKE HRANE
Neverovatna odbrana SRPSKOG KRALJA ORGANSKE HRANE, Foto: Printscreen

kralj organske hrane

LJUDI, POTURILI SU MI 4 TONE MARIHUANE! Neverovatna odbrana SRPSKOG KRALJA ORGANSKE HRANE

Pored Koluvije, uhapšeno je još osam njegovih radnika sa plantaže i svima je po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal određen pritvor do 30 dana

Objavljeno:

Predrag Koluvija policajcima posle hapšenja rekao da je on na svojoj farmi sadio samo industrijsku konoplju, a da mu je marihuana podmetnuta.

Gajio sam industrijsku konoplju, a ne marihuanu! Ja sam ugledni poljoprivredni proizvođač i nemam pojma otkud četiri tone industrijske konoplje na mojoj farmi "Jovanjica" u Staroj Pazovi. To ili je slučajno tamo niklo ili mi je neko poturio, pravdao se prilikom hapšenja Predrag Koluvija (39), takozvani kralj organske hrane - piše Informer.

Blinkeri i značka

Koluvija je, naime, pre pet godina otvorio poljoprivredno preduzeće "Jovanjicu" i ubrzo postao jedan od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji. Da se u njegovim ogromnim plastenicima nalazi velika plantaža marihuane otrkiveno je sasvim slučajno 14. novembra, posle rutinske saobraćajne kontrole, jer je koristio "audi A8" sa policijskim blinkerima, što je zabranjeno, a policajcima je tom prilikom pokazao i lažnu policijsku značku!

- Zbog toga je i prekontrolisano njegovo poljoprivredno imanje, gde su inspektori ostali u šoku kad su videli nepregledne sadnice indijske konoplje, poznatije pod nazivom marihuana. Koluvija je počeo da ubeđuje inspektore da je to zapravo industrijska konoplja, koju je posadio još u januaru i da ima uredne dozvole da je gaji. Pravdao se da je on ugledni poljoprivredni proizvođač i biznismen i da nije narko-diler - kaže naš izvor.

Prema njegovim rečima, razlika između industrijske i indijske konoplje je zapravo u količini psihoaktivne supstance THC koja se nalazi u tim biljkama. U industrijskoj konoplji nivo THC-a je ispod 0,3 odsto, što je maksimalna dozvoljena granica, dok je u indijskoj konoplji iznos THC-a značajno veći.

- Koluvija je inspektorima objašnjavao da ima farme i u zemljama u okruženju, gde gaji marihuanu u medicinske svrhe, što je u tim državama legalno. Tvrdio je i da nije mogao da zna ako je na njegovim plantažama u Srbiji možda slučajno nikla i poneka inidijska konoplja, umesto industrijske - rekao je naš sagovornik.

Međutim, kaže on, količina marihuane koja je pronađena na plantažama u Staroj Pazovi toliko je velika da je Koluvija morao da zna šta tamo raste. - Inspektori i forenzičari su danima popisivali svaku biljku, i svaka je poslata na veštačenje u Nacionalni kriminalističko-tehnički centar, gde je nedvosmisleno utvrđeno da je u plastenicima bila čak 65.581 stabljika marihuane! Prosto je nemoguće da ni Koluvija ni njegovi radnici nisu shvatili da sve to nije industrijska konoplja, već marihuana. Druga stvar, u magacinima te firme nađeno je još 649,4 kilograma osušene marihuane, spremne za pakovanje, što je definitivni dokaz da su tamo svesno i planski proizvodili narkotike - istakao je naš izvor.

Podsetimo, pored Koluvije, uhapšeno je još osam njegovih radnika sa plantaže i svima je po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal određen pritvor do 30 dana.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.