ŽIV U GROB NE MOGU, ŽIVIM KAO KOROV NA LIVADI! Biljanu je ubio muž, a njen otac je OGORČEN, na JEDNO stavlja tačku
Milovan Mijatović, otac ubijene Biljane, Foto: Aleksandar Stojanović, Printscreen

potresno

ŽIV U GROB NE MOGU, ŽIVIM KAO KOROV NA LIVADI! Biljanu je ubio muž, a njen otac je OGORČEN, na JEDNO stavlja tačku

Razgovor je počeo minutom ćutanja, potom se rasplakao kao kiša za pokojnom ćerkom

Objavljeno:
Jovana Jovanović

Milovan Mijatović (60), otac surovo ubijene Biljane Mijatović, koju je njen nevenčani suprug Siniša Radovančev, ubio na proslavi njenog rođendana naočigled njene maloletne ćerke Marije koja je iz prvog braka, i bebe stare oko 20 dana iz drugog braka, u iznajmljenom stanu u Pančevu je ogorčen na presudu suda!

Budući da su prošle tri godine od ubistva, otac ubijene Biljane i dalje ne može da se pomiri sa tim da je njegova ćerka svirepo ubijena i da je više nema, a kako nam je kazao, od tog momenta je izgubio nešto najvrednije što je u životu imao, jer je ona bila smisao njegovog postojanja.

U svom domu u Pančevu, ugostio nas je Milovan Mijatović koji živi sam, jer mu je supruga preminula od karcinoma dojke pre nekoliko godina, a razgovor je započeo minutom ćutanja, te se potom slomio i kao kiša rasplakao na pomen imena njegove mezimice, pokojne Biljane Mijatović.

1 / 5 Foto: Espresoo.rs

Takođe, slomilo ga je, ali i razljutilo što je većina medija prenela kako je motiv za ubistvo bilo to što je navodno Biljana kazala Siniši da dete koje je rodila nije njegovo. Milovan je to demantovao, a potom objasnio šta mu je ispričala unuka budući da je sve čula.

Biljanin otac, Milovan Mijatović
Biljanin otac, Milovan Mijatović foto: Aleksandar Stojanovic

Ta rana nikada ne može da zaraste. Tri godine su prošle od tada, meni izgleda kao da je bilo juče. U principu, sve što sam imao sam izgubio... Moj život je od tog dana postao prazan. Nemam nikakvu nadu, niti volju za borbom i životom. Živ u grob ne mogu, tako da sada živim kao korov na livadi. Mnogi su preneli kako je Siniša ubio Biljanu, jer mu je navodno kazala da Anja nije njegova, međutim moja unuka Marija je kazala da su se oni često raspravljali, a da je razlog svađe te kobne večeri bilo to što se Sinišina žena iz prvog braka mešala u njihov odnos, kao i sin kojeg je dobio u tom braku. Moja ćerka je želela da on raskrsti sa njima kako bi njih dvoje nastavili da žive normalno, ali njegova bivša žena se konstanto mešala. Takođe, to veče je Siniša bio pijan, i onda se desio ovaj zločin u naselju Sodara gde su živeli u iznajmljenom stanu," počinje priču za Espreso.co.rs Milovan Mijatović, brišući suze, ali i vidno potresen.

Ovo je zgrada u naselju Sodara u kojoj se dogodilo ubistvo, u iznajmljenom stanu su živeli Siniša i Biljana sa dve ćerke.

U naselju Sodara u Pančevu
U naselju Sodara u Pančevufoto: Aleksandar Stojanović

Inače, on i Biljana su zajedno počeli da žive kada se Siniša razveo, i iz tog braka ima odraslog sina.

Nakon ubistva stan je kompletno preuređen, a potom ga je vlasnik prodao.

Mijatović dodaje da je u kontaktu sa unukom Marijom, a i da je često viđa budući da je ona u hraniteljskoj porodici. Takođe, na sudu se sreo sa Sinišom Radovančevim, a kako kaže, zabolelo ga je to što se Radovančev smejao, iako zna da je počinio stravičan zločin.

Milovan Mijatović
Milovan Mijatović foto: Aleksandar Stojanovic

Iako imam dve unuke, praznina za ćerkom je neopisiva. Moje unuke su u hraniteljskoj porodici, a stariju često viđam jer dolazi kod mene. Ponosan sam na nju, odličan je đak i bavi se plesom. Deda nju mnogo voli, i kupujem joj svašta. Pre neki dan sam joj kupio minđuše, a stalno joj dajem novac da ima kod sebe, i kazao sam joj da nikada ne treba da se ustručava šta god joj treba, tu sam za nju i malu Anju. Isto tako, ne mogu da prežalim to što je Siniša dobio samo 12 godina zatvora za ovo što je uradio, faktički, on će za par godina da bude na slobodi, a moja ćerka neće nikada iz grobe. Pitam se, da li je on uopšte svestan onoga što je uradio, mislim da nije, ali prosvestiću ga. Želim da ga pitam, zašto mi je ubio ćerku? Na sudu mi se smejao, bukvalno se cerekao kao da je došao na svadbu. To je mene baš iziritiralo, razmišljao sam puno, pa sam odlučio da celu priču prepustim sudu", objašnjava Mijatović.

Milovan Mijatović
Milovan Mijatovićfoto: Aleksandar Stojanovic

Kako kaže, nije zadovoljan presudom jer smatara da bi za ubistvo morala da postoji rigoroznija kazna. Isto tako, osuđuje svaki oblik nasilja, i dodaje da bi nasilje u porodici trebalo oštrije kažnjavati.

Na sudu mene niko ništa nije pitao od prvog do zadnjeg suđenja. Sudija i advokati su bili naklonjeni njemu. Poštovao sam sud do zadnjeg dana, saslušao sam presudu, iako se ne slažem sa njom, ali ništa ne mogu. Da su oštrije kazne, sigurno da se ovakve stvari ne bi dešavale. Dakle, neko ko nekog nije stvorio, nema pravo da mu oduzme pravo na život bez obzira na to, šta je u pitanju. Nasilno ponašanje u porodici treba dobro kažnjavati, to ne sme da se opravdava. Primera radi, da je onaj ko ubije ženu recimo dobio 30 godina zatvora, pa ne bi ni pomislio da bilo koga ubije. Dok je kazna za pojas bila oko 5. 000 dinara nisu ga svi stavljali, to znam jer sam viđao budući da sam taksista, a sada kada je 10. 000 svi ga nose. Morate da udarite po džepu i po oštrijim kaznama, jer se tako vaspitavaju Srbi, nažalost. Da ovu priču nisam medijiski digao, možda bi Siniša dobio još manju kaznu", priča Mijatović.

Budući da su se pre neki dan navršile tri godine od ubistva, Mijatović je u nedelju obišao Biljanin grob zajedno sa unukom Marijom.

Ovde počiva Biljana Mijatović
Ovde počiva Biljana Mijatović foto: Aleksandar Stojanovic

U nedelju su bile tri godine od kako je Biljana ubijena, i išao sam na groblje sa mojom unukom, pa smo odneli korpu sa crvenim cvećem. Unuku više ništa ne pitam o toj kobnoj večeri, sigurno da sve zna, ali sve to drži duboko u sebi, jer je sve videla svojim očima. Ne želim da je podsećam na to, pričamo o drugim temama. Savetujem je da završi školu, i da uvek može da se osloni na mene, jer sam tu za nju i noć i dan. U dobrim sam odnosima sa njenom hraniteljskom porodicom, oni su divni ljudi, bio sam pomalo skeptičan, da li će me unuka prihvatiti, ali jeste i mnogo sam srećan zbog toga", kaže kroz suze Mijatović.

Na pitanje, da li se Biljana žalila na nasilje u porodici, Mijatović kaže da jeste za prvi brak, pa se tada ubrzo i razvela. Međutim, o problemima iz drugog braka nije želela da govori.

Milovan Mijatović
Milovan Mijatović foto: Aleksandar Stojanovic

Jeste mi se žalila dok je bila u prvom braku. Tada sam razgovarao sa tim čovekom, i zamolio ih da se razvedu, ukoliko ne mogu da žive zajedno zbog nesuglasica. Pomogao sam joj tada da se odseli od njega , i razveli su se, a Biljana iz tog braka ima ćerku Anju (2). Kada je Siniša ubio Biljanu, on je čuo za to i nakon mesec dana se obesio, doduše, bio je narkoman tako sam čuo. Imali su neki dogovor oko deteta, što se toga tiče bili su korektni oboje. Inače, Biljanin drugi muž, dakle, Siniša je mene često izbegavao, kao da je nešto želeo da sakrije od mene. U suštini, mislim da je veoma podmukao. Radovanović je i ranije imao problema sa zakonom. U vreme ubistva nosio je nanogicu, jer je tukao radnike na svom imanju, takođe, niz tuča ga prati, često je bio u alkoholisanom stanju, a to ga je očito koštalo normalnog života", zaključuje Mijatović.

Podsetimo, ubistvu je prethodila kobna svađa između Siniše Radovančev i Biljane Mijatović koja je izbila u njihovom stanu u Pančevu, na 30. rođendan ubijene žene.

Biljana i Siniša
Biljana i Siniša foto: Printscreen/Facebook

Siniša je jednim ubodom noža u grudi oduzeo Biljani život, dakle majci tada 12-godišnje Marije, njene ćerke iz prvog braka, i njene i Ljubišine bebe koja je tada imala dvadesetak dana, a sada ima dve godine.

Navodno, Biljana je verbalno napadala Sinišu, a svađi je prisustvovala i ćerka Marija, koja je u kuhinju ušla kada je čula da Siniša govori njenoj majci da može da je ubije. Siniša je detetu kazao da izađe iz kuhinje, nakon čega je na svoju izabranicu potegao nož i zadao joj smrtonosni ubod.

Neposredno posle hapšenja tvrdio je da mu je tokom svađe sa ženom pao mrak na oči i da nije mogao da premota film i da se seti, kako je uzeo nož. Prvo čega se seća posle njenih uvreda, kako je tvrdio, bili su policajci koji su mu stavili lisice. Rekao je da se ne seća da je zvao policiju, i kazao im je da je od njih saznao da je Biljana usmrćena.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.