OVO JE DIREKTOR FIRME KOME SU U LABORATORIJI NAŠLI 650 KG MARIHUANE! Uhapšeno njih 8, političari mu bili gosti
Printscreen, Foto: Printscreen

Zaplena!

OVO JE DIREKTOR FIRME KOME SU U LABORATORIJI NAŠLI 650 KG MARIHUANE! Uhapšeno njih 8, političari mu bili gosti

Velika zaplena narkotika bna poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove

Objavljeno: 13:12h

Velika zaplena narkotika na poljoprivrednom dobru kod Stare Pazove. Priveden vlasnik kompanije Predrag Koluvija i osmorica radnika.

Pripadnici MUP Srbije, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, pronašli su na poljoprivrednom dobru "Jovanjica" u blizini Stare Pazove ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštačkim uslovima. Zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro četiri tone

Policija je uhapsila Predraga Koluviju, odgovorno lice preduzeća "Jovanjica" na čijem je poljoprivrednom dobru nađena droga. On se tereti da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, kao i da je vođa organizovane kriminalne grupe, koja se bavila uzgojem marihuane.

Detalji o događaju:

Kao članovi grupe uhapšeni su Zdravko Milošević (39), Vladan Živojinović (55), Stevan Holić (37), Boban Jovanović (43), Petar Živanović (25), Vule Bojović (35), Branislav Miljević (37) i Petar Hricaj (40), svi zaposleni u firmi "Jovanjica".

Policija je za još jednom osobom raspisala potragu. Svi uhapšeni su u pritvoru, koji im je, na predlog tužilaštva, odredio sudija za prethodni postupak.

Protiv osumnjičenog Koluvije podneta je i krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivična dela posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Naime, policija je kod njega, prilikom zaustavljanja belog "audija A8" u kojem je bio, pronašla falsifikovanu službenu legitimaciju MUP Srbije, dok je protiv vozača automobila podneta prekršajna prijava jer je vozilo, mimo zakona, bilo opremljeno svetlosnom i zvučnom signalizacijom.

Kada je sprovedena detaljnija istraga nije se sve svelo samo na zaplenu, bilo je tu i još nečega:

Pretresom prostorija firme "Jovanjica" pronađeni su i pištolj i revolver, zbog čega će protiv Koluvije biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja i prometa oružja i eksplozivnih materija.

MUP Srbije je, inače, prošle nedelje obavestilo javnost da policijski službenici na poljoprivrednom dobru u okolini Stare Pazove preduzimaju zakonom predviđene mere i radnje po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal.

Inače, naredba o sprovođenju istrage podneta je 15. novembra protiv devet osoba zbog sumnje da su od januara do novembra 2019. u staklenicima privrednog društva "Jovanjica" uzgajali opojnu drogu kanabis. Prema važećim zakonskim propisima, dozvoljeno je gajiti samo sorte konoplja koje u sebi sadrže manje od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC. U "Jovanjici" je, kako se tvrdi, pronađen kanabis sa daleko većim procentom THC od dozvoljenog.

S obzirom na ovu činjenicu, istražni organi su morali da budu jako pažljivi i da danima seku stabljike i šalju na analize kako ne bi napravili grešku. Isečena je, zaplenjena i oduzeta samo ona biljka koja je imala više od 0,3 odsto psihoaktivne komponente THC.

Zanimljivo je da su u poseti ovom poljoprivrednom gazdinstvu u prošlosti bili i ministar Aleksandar Vulin, te politčar Zoran Babić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.