ARKAN JE BIO RANJEN SNAJPEROM U RUKU: Pitali su ga kako je, ono što je odgovorio GRANIČI S LUDOŠĆU! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printcsreen

ovako je on govorio

ARKAN JE BIO RANJEN SNAJPEROM U RUKU: Pitali su ga kako je, ono što je odgovorio GRANIČI S LUDOŠĆU! (VIDEO)

Željko Ražnatović Arkan bio je osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde

Objavljeno:

Željko Ražnatović Arkan ranjen je kalibarskim snajperom u ruku u toku osobađanja Borovog naselja 1991. godine.

Arkana su sreli u Šidu samo četiri sata nakon ranjavanja kako bi saznali šta se zapravo desilo.

Na ovo pitanje Arkan je odgovorio da rana zadobijena u ruku spada u lakše telesne povrede kao i to da se odmah nakon toga vrato na front.

Podsetimo, Željko Ražnatović Arkan bio je osnivač i glavni komandant Srpske dobrovoljačke garde, koja je tokom ratova u Jugoslaviji stekla reputaciju za ratno profiterstvo, kriminal i ratne zločine. Takođe je bio političar, osnivač i prvi predsednik Stranke srpskog jedinstva.

Svoju dugu i uspešnu kriminalnu karijeru počeo je kada je sa dvadeset godina ilegalno emigrirao na zapad. Uzeo je nadimak „Arkan“ po strip junaku. Kao naoružani pljačkaš osuđivan je ili optuživan u Belgiji, Holandiji, Švedskoj, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Italiji.

Za samo četiri meseca izvršio je osamnaest pljački u Švedskoj i digao oko 87.000 kruna, poprilične pare u to doba. Zatvoren je u Belgiji 1974., odakle je pobegao 1977. Ponovo je uhapšen u Holandiji 1979., i ponovo pobegao 1981.

Bio je ranjen u sudaru sa policijom. Prošao je kroz desetine evropskih zatvora, uključujući i onaj u Sheveningenu. Ražnatović je bio na Interpolovoj listi 10 najtraženijih kriminalaca.

Željko Ražnatović je ubijen 15. januara 2000. godine, nešto posle 17 časova, u hotelu Interkontinental u Beogradu. Sahranjen je 20. januara na beogradskom Novom groblju. Zajedno sa Ražnatovićem ubijeni su i njegovi prijatelji i kolege, bivši radnici Saveznog SUP-a, pukovnik Dragan Garić i major Milenko Mandić, pripadnik SDG, a koji su se tu zatekli u društvu Željka Ražnatovića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.