NESTALO JE PIVA, ONDA JE IZREŠETAO ČETVORICU! Ivanu zbog haosa ispred Manile preti 20 godina robije
Ivanu zbog haosa ispred Manile preti 20 godina robije, Foto: Google street view

EPILOG SLUČAJA

NESTALO JE PIVA, ONDA JE IZREŠETAO ČETVORICU! Ivanu zbog haosa ispred Manile preti 20 godina robije

Tužilaštvo je zatražilo od Suda da Pavloviću izrekne kaznu za pokušaj teškog ubistva

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je u ponedeljak kaznu od najmanje 20 godina zatvora za Ivana Pavlovića (33) iz Niša kome se sudi jer je, kako se tvrdi, 17. juna 2018. godine, oko 2.45, pucajući iz "kalašnjikova" ispred kafića "Manila" u centru grada pokušao da ubije trojicu policajaca i jednog radnika privatnog obezbeđenja.

Tužilaštvo je zatražilo od Suda da Pavloviću izrekne kaznu za pokušaj teškog ubistva, dok je odbrana predložila prekvalifikaciju optužnice na blaže krivično delo - ugrožavanja sigurnosti, navodeći da u postupcima Pavlovića nije bilo ni umišljaja ni motiva za pokušaj teškog ubistva.

Prema optužnici, Pavlović je ispred "Manile" sedeo s dvojicom prijatelja, a problem je nastao kada im je nestalo piva. Iznerviran, Pavlović je uleteo u šank i počeo da šutira frižider nakon čega ga je obezbeđenje udaljilo iz kafića. Kroz dvadesetak minuta, on se vratio do kafića držeći u rukama automatsku pušku, dok su njegovi prijatelji imali noževe u rukama, kojima su pretili gostima.

- Držao je u rukama automatsku pušku sa dva okvira i bez povoda je ispalio više hitaca na policajace i obezbeđenje - navela je zamenica VJT Lidija Simović.

Ona je istakla da su mu se policajci obratili komandom "Stoj policija, baci oružje", na koju nije reagovao već je zapucao u pravcu policajca dok je pokušavao da ga razoruža.

- Pavlović je sve vreme rafalno pucao, a policajca Miloša Miloševića su meci pogodili u noge, usled čega je pao. U radnjama Pavlovića stekla su se sva obeležja krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju u sticaju sa nedozvoljenim držanjem oružja - istakla Simovićeva.

Milošević je zadobio povrede opasne po život, njegove kolege su lakše povređene, dok je radnik obezbeđenja takođe teško povređen.

Bez umišljaja

Advokat odbrane Saša Knežević misli da nije postojao nikakav umišljaj da Pavlović ubije svu četvoricu i da je do pucnjave u kojoj su ranjeni policajci došlo usled inercije, tek u momentu kada je Milošević uhvatio cev "kalašnjikova".

- Da je imao umišljaj, on bi to učinio ranije, dok je bio na bezbednoj udaljenosti od njih i ne bi im čak rekao da se udalje sa lica mesta - rekao je Knežević.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.