GORAN KOJI JE ULETEO U ŠKOLU I POČEO DA REŠETA SASLUŠAN: Pozlilo mu u sudnici, ispitivanje odmah prekinuto
Škola, Foto: Škola, Foto: Printscreen/Twitter/@Squidwardv2

Određen mu pritvor

GORAN KOJI JE ULETEO U ŠKOLU I POČEO DA REŠETA SASLUŠAN: Pozlilo mu u sudnici, ispitivanje odmah prekinuto

On je, pored ostalog, objasnio kako i gde je nabavio arsenal oružja

Objavljeno:

Goranu Todoroviću (46) iz Donje Livadice koji je naoružan i sa torbom punom municije i eksploziva upao u srednju Ekonomsko-ugostiteljsku školu "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani, određen je pritvor do 30 dana.

Todorović je saslušan juče u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu. Osumnjičen je za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nošenje oružja. On je izneo svoju odbranu, ali motivi oružanog napada među srednjoškolce ostaju i dalje nepoznati javnosti, jer tužilaštvo ne želi da govori o detaljima dok traje istraga.

On je, pored ostalog, objasnio kako i gde je nabavio arsenal oružja sa kojim je došao u školu. Sudija Višeg suda u Smederevu Dragoslav Milanović potvrdio je da je osumnjičenom odredio pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i velikog uznemirenja javnosti.

Tokom iznošenja odbrane, osumnjičenom je pozlilo, pa je ispitivanje prekinuto. Tokom tužilačke istrage koja će usledeti biće sprovedeno i neuropsihijatrijsko veštačenje. Podsetimo, Todorović je sa torbom punom naoružanja u četvrtak ušetao u Ekonomsko-ugostiteljsku školu u Velikoj Plani, ušao na šesti čas u odeljenje III-3. Posle desetak minuta savladao ga je profesor fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović, inače razredni starešina ovog odeljenja.

Tokom otimanja automatske puške iz ruku Todorovića, ispaljena su dva hica koja su završila u plafonu. Profesor je prilikom rvanja lakše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.