ČABA DER JE PROŠETAO CENTROM GRADA: Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu
Čaba Der, Foto: Printscreen

opaSNO

ČABA DER JE PROŠETAO CENTROM GRADA: Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu

Čaba Der doveden je iz zatvora u Budimpešti na lice mesta, kako bi pokazao gde je sakrio pištolj i prigušivač, nekoliko dana nakon što je istražiteljima otkrio lokaciju

Objavljeno:

Pripadnici mađarskog antiterorističkog centra češljali su zajedno sa Čabom Derom u subotu ujutru područje oko Budimskog dvorca, a neko vreme bio je zatvoren i Trg Adama Klarka u mađarskoj prestonici kako bi se pronašao pištolj za koji Der tvrdi da ga je tu sakrio, a koji je koristio za ubistvo mađarskog preduzetnika Lasla V. prošle godine.

Čaba Der doveden je iz zatvora u Budimpešti na lice mesta, kako bi pokazao gde je sakrio pištolj i prigušivač, nekoliko dana nakon što je istražiteljima otkrio lokaciju.

Na sebi je imao pancir, lisice i kacigu. Čaba Der uhapšen je letos u Pragu i kasnije je izručen Mađarskoj. On se sumnjiči za tri ubistva: ubistvo Lasla V. u septembru prošle godine u Budimpešti, ubistvo hrvatskog državljanina Ivana Serdarušića u Amsterdamu prošlog jula, a holandske vlasti su ovaj slučaj prepustile kolegama iz Mađarske. Der se tereti i za ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu u januaru ove godine.

Pred mađarskim sudom priznao je ubistvo Lasla V., a o ubistvu u Holandiji nije ništa govorio.

foto: Printskrin: Idnes.tv

Podsećanja radi, Čaba Der se sa Laslom našao u blizini potoka kod tržnog centra kako bi mu prodao 11 kilograma kokaina. Umesto kokaina, doneo je zaslađivač. Kada je Laslo ušao u automobil da proveri robu, Der mu je pucao u glavu i njegovo telo bacio u potok.

Područje u Budimpešti bilo, koje je inače prometno i posećuju ga turisti, zbog potrage u subotu bilo je neko vreme zatvoreno. Međutim, oružje nije pronađeno.

Kasnije je Der tvrdio da se pištolj nalazi u utvrđenju Citadela, pa su pripadnici antiterorističke jedinice krenuli ka tamo sa njim. Ni tamo nije ništa pronađeno i potraga je završena.

Derov advokat Danijel Tran rekao je mađarskim medijima da "ako se uzme u obzir protok vremena, nije isključeno da je neko drugi već pronašao, kao i da je kiša mogla da spere zemlju sa njega i otkrije gde je bio zakopan".

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.