PRIJATELJI SE NA POTRESAN NAČIN OPRAŠTAJU OD MIHAJLA! Kada su počeli da SVIRAJU, SUZE SU SVIMA POTEKLE! (VIDEO)
Komemoracija Mihajlu Sporiću, Foto: Aleksandar Stojanović

DIRLJIVO

PRIJATELJI SE NA POTRESAN NAČIN OPRAŠTAJU OD MIHAJLA! Kada su počeli da SVIRAJU, SUZE SU SVIMA POTEKLE! (VIDEO)

U pitanju je Betovenova sonata "Pathetique" Br. 8!

Objavljeno: 10:59h

Na komemoraciju mladog fizičara, Mihajla Sporića u Matematičkoj gimnaziji došao je veliki broj prijatelja, kolega, profesora, rodbine.

foto: Aleksandar Stojanović

On će biti sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Porodica je u suzama zauzela prve redove, a među prisutnima su bili njegovi prijatelji koji su imali samo lepe reči za svog druga.

- Nisi voleo patetiku, pokušaću da ne budem patetičan. Ali ne mogu da ne kažem da mi je bila čast što sam bio tvoj prijatelj. Kada smo putovali veći deo tvog kofera zauzimale su društvene igre. Bio si drug na kog je svako od nas mogao da se osloni. Probleme si sagledavao racionalno i bio si večiti optimista, rekli su njegovi drugari.

Oni su napomenuli kako je Mihajlo ulagao u fiziku i kako su svi voleli putovanja sa njim jer je to uvek postajala avantura.

Jedan od njegovih drugova mu je i odsvirao posebnu pesmu. U pitanju je Betovenova sonata "Pathetique" Br. 8 u c molu opus 13.

Ova Betovenova sonata je najtragičnija muzika celog njegovog opusa, ako se izuzme simfonija “Kako sudbina kuca na vrata”. Izdavač je toliko bio pogođen njom da joj je pre izdavanja dao ime Grande sonate pathétique.

Pogledajte video:

Podsećamo, on je preminuo 7. novembra u Velikoj Britaniji, a da je bolestan saznao je kada je počeo da studira. Sa karcinomom pluća borio se dve godine. Umro je tokom završne godine studija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.