GIDRA SE TUKAO SA NEJŽEŠĆIM MOMCIMA, DOBIO JE METAK U VRAT: Ovo je prelepa plavuša koja je osvojila njegovo srce
Miodrag Stojanović Gidra, Foto: Printscreen

LEGENDE DEVEDESETIH

GIDRA SE TUKAO SA NEJŽEŠĆIM MOMCIMA, DOBIO JE METAK U VRAT: Ovo je prelepa plavuša koja je osvojila njegovo srce

Zvali su ga "najjači Crnogorac".

Objavljeno:

Miodrag Stojanović Gidra, srpski kik-bokser i znalac mešovitih borilačkih veština istinska je legenda devedesetih godina prošlog veka. Godine 1986, upisao se u Ginisovu knjigu rekorda, uradivši za 24 sata 29.449 trbušnjaka. Godine 1993. otišao je u Los Anđeles da bi se bavio filmom.

Snimio je i film "Rođen kao ratnik" (1994.), koji baš i nije pobrao dobre kritike, ali je proglašen prvim srpskim akcionim filmom, i imao je sjajnu glumačku postavu koju su činili, između ostalih, Žarko Laušević i Branislav Lečić. Bilo je priča da je Gidra povezan sa srpskim kriminalcima, ali nijedna od njih nije potvrđena, a Gidra je bio poznat po tome što je govorio da sport može da odvuče mlade ljude od droge i kriminala.

Gidra je ubijen 18. februara 2001. godine usred bela dana, dok je ulazio u svoji audi 4 kod stadiona JNA u Beograd.

- Neindetifikovani mladić, koji je prema opisu očevidaca visok oko 175 cm, s crnim kačketom, tamnim naočarima za sunce, crnoj jakni i plavim farmerkama, izašao je iz prolaza koji vodi do restorana "Zlatiborac", prišao "audiju" u koji je tek ušao Stojanović i ispalio u njega šest hitaca iz pištolja.

Jedan metak pogodio je Gidru u vrat, a ostali u grudi. Posle toga, ubica je otrčao do "micubišija" zelene boje, bez registarskih oznaka, koji ga je čekao nešto dalje od mesta zločina. Ubica i njegov saučesnik pobegli su prema Zvezdinom stadionu - preneli su tada mediji.

Gidrin ubica nikada nije otkriven. On se često 80-ih godina tukao sa žestokim momcima u Beogradu, pa ima i pretpostavki da je u pitanju neko kome se zamerio, a koji se u međuvremenu uzdikao u kriminalnoj hijerarhiji.

Njegove slike su malobrojne, a retko ko zna ko je lepotica koja je osvojila njegovo srce.

Ovo je njegova supruga Svetlana.

Više o legendama devedesetih:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.