VALJEVSKI KLAN TERORISAO JE CEO SRPSKI GRAD: Bili su i pod državnom lupom, IMAJU DEBELE DOSIJEE
Bili su i pod državnom lupom, Foto: Printscreen/RTS, Printscreen/Google Maps

u svetlu današnjih događaja

VALJEVSKI KLAN TERORISAO JE CEO SRPSKI GRAD: Bili su i pod državnom lupom, IMAJU DEBELE DOSIJEE

Jeličić je sebe danas povredio pred sudijama Specijalnog suda u Beogradu.

Objavljeno:

Iz Okružnog tužilaštva u Valjevu, još u aprilu mesecu 2009. godine je napunjen gepek službenog automobila spisima i dokaznim materijalom protiv devet članova nedavno uhapšenog „valjevskog klana” koji se sumnjiče za ubistvo i više teških krivičnih dela.

Tom činu, kako je ranije pisala Poltiika prisustvovao je Miljko Radisavljević, specijalni tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala, čime je i zvanično potvrđeno da će ova organizovana kriminalna grupa u daljem postupku biti procesuirana pred posebnim odeljenjem Okružnog suda u Beogradu.

U debelim fasciklama sa rešenjima o sprovođenju istrage našla su se imena Milana Lazarevića (39) zvanog Laza bombaš iz Valjeva i Zorana Jeličića (41) iz Padinske Skele, koji se sumnjiče za ubistvo mladića Željka Đedovića (30) prošlog petka u centru grada.

Upravo je Jeličić osoba koja je danas u svim medijima, jer je sebe povredio pred sudijama Specijalnog suda u Beogradu.

Podsećanja radi, te godine 2009. njima su pridruženi i predmet aktivnog policajca Milana Milijanovića (24) iz Lajkovca osumnjičenog za pomaganje u izvršenju ubistva jer je kritične večeri Lazareviću dao službenu uniformu sa pripadajućom opremom i policijskom značkom.

Na spisku osumnjičenih za sedam iznuda i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksploziva našli su se tada i Valjevci Aleksandar Bošković (25), Aleksandar Pavlović (39), Nebojša Goloskoković (29) , Milan Milinković (24) kao i M. L. koji zbog bekstva još nije dostupan organima gonjenja. I prekjuče uhapšeni Marko Miličković (45) zvani Crnogorac, biće iz Valjeva priveden istražnom sudiji posebnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

U kratkoj izjavi za „Politiku” specijalni tužilac Miljko Radisavljević, kazao je da je iz uvida u spise i razgovora sa kolegama shvatio da je reč o ozbiljno organizovanoj kriminalnoj grupi koja je duže vreme terorisala građane Valjeva.

Zlatko Šulović, tužilac Okružnog tužilaštva u Valjevu, juče je posredstvom medija uputio poziv svim oštećenim građanima, ali i onima koji nešto znaju o delovanju valjevske kriminalne grupe da to prijave bez ikakvog straha i uz garantovanje pune zaštite. Broj takvih građana, kako smo zaznali, iz dana u dan se povećava. Inače, pripadnici Specijalne policijske jedinice MUP-a Srbije i Žandarmerije, i dalje „češljaju” područje Valjeva uz svakodnevno privođenje na informativne razgovore sumnjivih osoba koje su imale bilo kakve kontakte i saradnju sa uhapšenim pripadnicima kriminalne grupe.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.