VELIKI PREOKRET U SLUČAJU ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE (13): Majka dala izjavu, ovo je NEVEROVATNO šta je rekla!
Procedura je specifična jer je reč o maloletnoj osobi, Foto: Profimedia/Ilustracija

neverovatna priča

VELIKI PREOKRET U SLUČAJU ZLOSTAVLJANE DEVOJČICE (13): Majka dala izjavu, ovo je NEVEROVATNO šta je rekla!

Oni su opovrgli optužbe ćerke i sestre, a istražiteljima je, takođe, veoma čudno što se nasilje koje je opisala devojčica navodno desilo dva puta - na potpuno isti način

Objavljeno:

MALOLETNA J. M. (13), iz Mačvanskog Metkovića, koju su, navodno, seksualno uznemiravali otac i rođeni brat, tek treba da bude saslušana pred Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, što će uneti više svetla u ovaj slučaj, koji je izazvao veliko uznemirenje u Mačvi. Od petka u ponoć u pritvoru su njen otac I. M. i brat U. M., kojima se na teret stavlja da su nad njom počinili nedozvoljene polne radnje i rodoskvrnuće.

- Procedura je specifična jer je reč o maloletnoj osobi, pa je uključen i Centar za socijalni rad u Bogatiću. Devojčica na saslušanju mora imati punomoćnika, a sve su to razlozi za sinhronizovani rad sa drugim institucijama - kaže, za "Novosti", Milan Milutinović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Šapcu.

Iako je slučaj privukao veliku pažnju, u tužilaštvu nisu spremni da pruže više detalja, pogotovu jer je žrtva praktično dete i nema još punih 14 godina. Svakako, biće naložena procena psihologa i psihijatra, kao i veštačenje, bez obzira na to da li dokazi idu u prilog njenim tvrdnjama.

Devojčica se prošlog četvrtka požalila razrednom starešini da više od godinu dana, navodno, trpi torturu od oca i brata, koji su je, kako je ispričala, u pijanom stanju terali da se skida i dodirivali je. Urgentno je reagovao Centar za socijalni rad u Bogatiću, koji ju je odmah smestio u hraniteljsku porodicu.

- U međuvremenu, saslušana je majka devojčice, ali ona nije stala na stranu ćerke, već je branila supruga i sina, zbog čega je ovaj slučaj postao prava misterija - kaže naš izvor iz istrage koji ne isključuje da bi se mogao dogoditi nekakav preokret.

Navodno, otac i sin koji su u petak satima saslušavani pred Višim javnim tužilaštvom, nakon čega im je određen pritvor, veoma su kivni zbog svega. Oni su opovrgli optužbe ćerke i sestre, a istražiteljima je, takođe, veoma čudno što se nasilje koje je opisala devojčica navodno desilo dva puta - na potpuno isti način.

BRALA DUVAN

Seksualno uznemiravanje će verovatno još neko vreme biti predmet dokazivanja, ali nedvosmisleno je da je devojčica bila eksploatisana teškim fizičkim radom. Brala je duvan, što se u Mačvi smatra jednim od najtežih poslova, a novac je morala da preda ocu. Ta okolnost dovoljna je da ne možemo pričati o savesnom roditelju - kaže jedan meštanin Mačvanskog Metkovića, koji ne želi da mu pominjemo ime.

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

BONUS VIDEO:

BRATISLAV JE IZVADIO PIŠTOLJ KADA SU SE POLICAJCI POJAVILI: Ovo su poslednji minuti TALAČKE DRAME u naselju Jerković! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.