SRPSKI CARINICI IZMERILI SU NIVO GORIVA U TANKOVIMA: Rezlutat im je pokazao nešto što ih JE ŠOKIRALO (FOTO)
U Prahovu sprečeno krijumčarenje oko 2.000 litara nafte , Foto: CARINA INFO

UPRAVA CARINE

SRPSKI CARINICI IZMERILI SU NIVO GORIVA U TANKOVIMA: Rezlutat im je pokazao nešto što ih JE ŠOKIRALO (FOTO)

Kada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa policijom 15. novembra 2019. godine, na prelazu Prahovo sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 2.000 litara nafte.

Radi se o brodu potisnici „GP8“, bez tovarnog prostora, u vlasništvu rumunske firme iz Turnu Severina.

Kada se tokom večeri pojavio na ulaznoj strani carinske ispostave Prahovo, dežurni carinski službenik je zajedno sa policajcem i predstavnikom Lučke kapetanije sproveo redovnu kontrolu.

Detaljnim uvidom u dokumentaciju o prijavljenoj robi koju brod prevozi, kao i ostale neophodne dokumente (raport broda, spisak posade, spisak brodskih zaliha i šemu tankova broda) otkriveno je da se u četiri prednja i jednom pomoćnom tanku za pogonsko gorivo nalazi više evro dizela od prijavljene količine.

Carinik je izmerio nivo goriva u tankovima i uporedio ga sa prijavljenom količinom u dokumentaciji na osnovu čega se videlo da brod prevozi 1.855 litara goriva više od prijavljene količine.

1 / 2 Foto: CARINA INFO

Protiv zapovednika broda, rumunskog državljanina pokrenut je prekršajni postupak zbog neprijave goriva koje je po svoj prilici trebalo da se nađe na crnom tržištu.

Kao rezultat prekršajnog postupka pred nadležnim sudom izrečena je novčana kazna od 400.000 dinara, koliko iznosi nadoknada za uskraćene dažbine i protivvrednost neprijavljenog goriva, što su sredstva koja se u celosti slivaju u državni budžet.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.