SUD OSLOBODIO OCA RADNIKA NASTRADALOG U LUČANIMA: Odbacio optužbe za UVREDU DIREKTORA
Milovan Milivojević je otac nastradalog radnika, Foto: Printscreen

presuda

SUD OSLOBODIO OCA RADNIKA NASTRADALOG U LUČANIMA: Odbacio optužbe za UVREDU DIREKTORA

Oslobađajuća presuda doneta je u ponovljenom sudskom postupku

Objavljeno:

Osnovni sud u Ivanjici doneo je presudu kojom je Milovana Milivojevića, oca nastradalog radnika fabrike “Milan Blagojević – Namenska” u Lučanima pre dve godine, oslobodio optužbe za “uvredu časti” generalnog direktora te kompanije Radoša Milovanovića, prenosi N1.

Oslobađajuća presuda doneta je u ponovljenom sudskom postupku, jer je prvostepenu presudu kojom je Milivojević bio osuđen po tužbi direktora fabrike u Lučanima, ukinuo drugostepeni sud i vratio Osnovnom sudu u Ivanjici na ponovno odlučivanje.

foto: Printscreen/Youtube/ Info LIGA Ivanjica

U ponovljenom postupku otac nastradalog radnika ponovio je na sudu da mu je generalni direktor vojne fabrike u Lučanima nudio stan, a njegovoj ćerki i supruzi zaposlenje, o čemu su pisali mediji.

- U meni je tada sve puklo. Pa zar on misli da sam ja došao kod njega da prodam mrtvog sina - rekao je Milivojević.

Milovanović je ranije tužio Milovana Milivojevića zbog izjava koju je dao medijima posle eksplozije u fabrici “Milan Blagojević – Namenska” u kojoj su 14. juna 2017. stradali Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

U ivanjičkom Osnovnom sudu u petak je održano i suđenje Mirjani Milivojević, sestri nastradalog radnika, koju je generalni direktor vojne fabrike u Lučanima tužio za “narušavanje ugleda” zbog izjava koje je davala medijima nakon eksplozije u tom preduzeću.

foto: Google street view

Nastavljeno suđenje protiv direktora preduzeća “Milan Blagojević – Namenska” i još dvojice rukovodilaca te fabrike – vodećeg inženjera u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva Vladimira Lončarevića i Tome Stojića, koji je bio odgovoran za bezbednost rada, a više nije zaposlen u lučanskoj fabrici.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo tužbu zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti zbog eksplozije baruta u fabrici.

Nastavak suđenja direktoru i rukovodiocima fabrike zakazan je za 17. decembar u Osnovnom sudu u Ivanjici.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Nedeljnik.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.