BOJAN JE NATRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC I PAO JE U SRBIJI! 2 puta je ponovio ISTO DELO (FOTO)
Bojan Dragičević na listi najtraženijih begunaca, Foto: Printscreen, Europol

dolijao

BOJAN JE NATRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC I PAO JE U SRBIJI! 2 puta je ponovio ISTO DELO (FOTO)

Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Republike Srbije, gde je i uhapšen

Objavljeno: 16.11.2019. 13:52h
  • 3

Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, FAST tim Hrvatska, u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspeo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca, hrvatskog državljanina Bojana Dragičevića (38), koji je u četvrtak uhapšen na području Novog Sada, saopštio je MUP.

Dragičević je 2005. godine za manje od mesec dana, sa pomagačima, dvaput počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bega uhvaćen u Bosni i Hercegovini i izručen u Republiku Hrvatsku.

Zbog razbojništva je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 meseca zatvora, pa je upućen na izdržavanje kazne u zatvor Lepoglava.

Nakon godinu i po dana uspeo je da pobegne iz najstrože čuvanog odeljenja zatvora, ali je istog dana u popodnevnim satima pronađen i vraćen.

U aprilu 2014. godine premešten je iz Lepoglave u zatvor u Puli na izdržavanje preostale kazne zatvora. Iz zatvora u Puli je posle samo četiri meseca pobegao, preskočivši zid i od tada je bio u bekstvu.

Na listi najtraženijih begunaca

Ovaj begunac se nalazio se European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od nastanka liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Od 2014. godine aktivno se tragalo za njim te je ostvarena kontinuirana operativna policijska saradnja s FAST jedinicom Republike Srbije i Jedinicom za ciljane potrage MUP-a RS (BiH) te FAST jedinicama Republike Slovenije, Austrije, Kraljevine Švedske, Holandije i US Marshals Service, a s ciljem lociranja i njegovog hapšenja.

Operativnom policijskom saradnjom i pravovremenom razmenom informacija prikupljena su saznanja da bi se Dragičević mogao skrivati na području Republike Srbije ili Bosne i Hercegovine.

Usmerenom razmenom informacija i intenzivnim merama traganja Dragičević je lociran na području Republike Srbije, gde je i uhapšen.

 

Bonus video

(Espreso.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media