KAKO ĆU SUTRA DA LEGNEM PORED MRTVOG SINA? Posle suđenja direktoru NAMENSKE roditelji poginulog U SUZAMA I OČAJU
Posle suđenja direktoru NAMENSKE roditelji poginulog U SUZAMA I OČAJU, Foto: Printscreen

TUGA!

KAKO ĆU SUTRA DA LEGNEM PORED MRTVOG SINA? Posle suđenja direktoru NAMENSKE roditelji poginulog U SUZAMA I OČAJU

U trenutku kada je Milovanović ulazio u sudnicu, okupiljeni koji su pružili podršku porodici Milojević uzvikivali su UAAAAA

Objavljeno:

Suđenje direktoru "Namenske" iz Lučana Radošu Milovanoviću, u vezi s eksplozijom 2017. u kojoj su tragično nastradala dvojica radnika počelo je juče u ivanjičkom sudu.

Početku suđenja su prethodila dva ročišta jer je Milovanović tužio sestru i oca stradalog radnika Milomira Milojevića "za uvredu časti ".

U devet časova održano je ročište po privatnoj tužbi Milovanovića protiv Mirjane Milojević, sestre poginulog jer je tereti za “narušavanja ugleda”.

U pola 11 sati održano je ročište, takođe po privatnoj tužbi Milovanovića, ali protiv Milovana Milojevića, oca poginulog Milomira, koga tereti za "uvredu časti".

U trenutku kada je Milovanović ulazio u sudnicu, okupiljeni koji su pružili podršku porodici Milojević uzvikivali su UAAAAA.

Svi članovi porodice su bili jako potreseni zbog svega što se dešava, otac stradalog radnika je nekoliko puta ponavljao da je jedan Bog i da su ga svi napustili i niko ne sme sa njim da popije kafu.

"Kako ću sutra da legnem pored sina, Bog mi ga je dao pravog i zdravog, a ja nisam uspeo da ga sačuvam", u suzama je govorio otac navodeći da ga je jako pogodilo što je što su prošli put svi došli da podrže direktora.

Predstavnik Dveri Dragan Vesović takođe je došao da podrži porodicu Milojević.

"Svi treba da žalimo porodicu u kojoj je otac izgubio sina. Radnici fabrike su na prošlom suđenju bacili moral pod noge", reako je Vesović.

Suđenje Milovanoviću i dvojici rukovodilaca - Vladimiru Lončareviću, vodećem inženjeru u Pogonu za proizvodnju raketnih goriva i Tomi Stojiću, odgovornom licu za bezbednost rada, koji više nije zaposlen u lučanskoj fabrici, zakazano je za 11.30 časova.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo optužni predlog pod sumnjom da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti - 14. juna 2017. godine, nakon eksplozije baruta poginuli su radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović.

Prethodno suđenje početkom oktobra, pratilo je niz incidenata.

Oko 800 radnika radnika državnog preduzeća "Milan Blagojević - Namenska" iz Lučana došlo je u Ivanjicu ispred Osnog suda da izrazi podršku generalnom direktoru tog preduzeća Radošu Milovanoviću i dvojici fabričkih rukovodilaca - Vladimiru Lončareviću i Tomu Stojiću.

ojedini mediji su preneli da su članovi porodice Milivojević pretpreli uvrede i to od pojedinih radnika koji su došli da podrže svoje nadređene. Da sve bude još neverovatnije, otac poginulog Milivojevića, Milovan, takođe je radio u fabrici i zna mnoge od onih koji su došli da podrže rukovodioce u sudskom sporu. Majka poginulog MIlomira plačnim glasom je ocenila da to nije bilo spontano okupljanje, nego "provokacija ožalošćene porodice".

Podrška direktoru i lokalnom moćniku se pretvorila u osudu i napad na porodicu nesrećno nastradalog mladića, koja je okrivljena da hoće da "zatvori fabriku jer bez Radoša ne može da radi" inače državno preduzeće.

(Espreso.co.rs / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.