DARKO ŠARIĆ LJUT NA SUDIJU! Tražio je njegovo izuzeće samo zbog JEDNE STVARI
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

zakazano suđenje

DARKO ŠARIĆ LJUT NA SUDIJU! Tražio je njegovo izuzeće samo zbog JEDNE STVARI

Otkazao je punomoćje i trojici advokata

Objavljeno:

Suđenje Darku Šariću (48) i ostalim za pranje para zakazano je za 13, 14. i 15. novembar u Specijalnom sudu u Beogradu. Šarić je zatražio izuzeće predsedavajućeg sudije Siniše Petrovića jer smatra da je pristrasan.

Jedan od razloga je i to što Petrović u presudi za šverc kokaina nije napisao ono što je izgovorio na njenom izricanju - da tužilac nije uspeo da dokaže da je Šarić nezakonito zaradio 47 miliona evra.

- To u pisanoj presudi ne pominjete i kako da očekujem da imam pravično suđenje? Vi krijete rečenicu koju ste izrekli i ja ću tražiti vašu krivičnu odgovornost - rekao je tada Šarić.

Šarić je sudiju optužio da mu je narušio pravo na pravično suđenje, kao i da zna „zašto te rečenice nema u presudi i zašto izricanje presude nije tonski snimano kao ostatak postupka“.

On je tada otkazao i punomoćje trojici svojih advokata, pa mu je sud postavio branioca po službenoj dužnosti Olivera Dojčinovića, koji tek treba da se upozna sa obimnom dokumentacijom.

Šarić je advokate otkazao jer, kako je rekao, ne želi da daje legitimitet suđenju i da tako učestvuje u „farsi“. Šarićev zahtev za promenu sudije je odbijen, pa će mu suditi isto sudsko veće.

Šarić je u pritvoru do sada proveo pet i po godina.

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.