GLAVNOG UBICU ZEMUNACA NIKO NIJE ZNAO! Znali su da postoji neki Beli koji OBAVI POSAO I NESTANE. Svi ga znate
Sretko Kalinić i Dušan Spasojević, Foto: Legende devedesetih

OTKRIVAMO

GLAVNOG UBICU ZEMUNACA NIKO NIJE ZNAO! Znali su da postoji neki Beli koji OBAVI POSAO I NESTANE. Svi ga znate

Kalinić, poznat pod nadimcima "zver" i "kasapin" se nikada nije družio sa ostalim Zemuncima

Objavljeno:

Vođe Zemunskog klana Dušan Spasojević i Mile Luković dugo su krili identitet svog najboljeg vojnika i glavnog egzekutora.

Na stranici posvećenoj dešavanjima devedesetih godina prošlog veka pojavila se fotografija na kojoj Spasojević pozira u društvu svog najboljeg vojnika kojeg je dugo držao u tajnosti.

Kalinić, poznat pod nadimcima "zver" i "kasapin" se nikada nije družio sa ostalim Zemuncima.

Znali su ga samo po nadimku "Beli". Živeo je u Novom Sadu i dolazio u Beograd samo kada treba da se odradi posao nakon čega bi se vratio kući.

Gadio se mafijaša i sebe nikad nije smatrao jednim od njih, za sva svoja ubistva kaže da je "samo čistio beogradske ulice od mafijaškog ološa"

Njegov recept su kako je rekao, likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi.

O hladnokrvnosti sa kojom je vršio "posao" i brutalnosti koju je ispoljavao prilikom egzekucije govore i njegove reči pred Specijalnim sudom.

On je u svojoj završnoj reči rekao je da nije ubio Milana Jurišića Jureta jer on ne kristi hladno oružije prilikom likvidacija. Njegov recept su kako je rekao, likvidacije beogradskog ološa koje traju pet do šest sekundi. Najduža likvidacija mu je trajala minut i po, a reč je o ubistvu Zorana Uskokovića Skoleta… Kalinić je optužen da je sa Lukom Bojovićem, Milošem Simovićem i Vladimirom Milisavljevićem ubio Branka Jevtovića Jorgu i pokušao da ubije Andriju Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad su nastradala dvojica njihovih telohranitelja.

Kalinić je veći deo svoje završne reči posvetio upravo brutalnoj likvidaciji Jurišića, čije je telo raskomadano i bačeno u madridsku reku Manzanares. Za ovo ubistvo u Španiji se sudilo Bojoviću, ali je oslobođen optužbe. Tamošnji sud je prvostepenom presudom utvrdio da se ne može verovati svedočenju Kalinića, koji je optužio svog, kako on kaže nekadašnjeg prijatelja. Bojović je u svojoj odbrani tvrdio da je upravo Kalinić ubio i raskomadao Jurišića, jer je on poznat kao “kasapin”.

- Bojović je dva dana masakrirao Jurišića - rekao je Kalinić i dodao da je Bojović učestvovao u ubistvu Ilije Novovića, kao i da je Milošu Simoviću platio ubistvo Kuje Kriještorca, svedoka u slučaju atentata na premijera Zorana Đinđića. Kalinić je optužio Simovića da je ubio Ninoslava Konstantinovića, čija je sudbina i dalje nepoznata.

- Jedan dan mu je trebalo da iskopa rupu i pripremi sve da likvidira svog druga. On je veliki lažov i prevarant, više ljudi je zbog njegovih manipulacija izgubilo život - naveo je Kalinić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.