SAVO GROBAR JE LIKVIDIRAN, A SMS PORUKE REŠAVANJU NJEGOVO UBISTVO! Dva druga optužena za njegovu smrt
Dva druga optužena za njegovu smrt, Foto: Privatna arhiva / Kurir

UŽAS!

SAVO GROBAR JE LIKVIDIRAN, A SMS PORUKE REŠAVANJU NJEGOVO UBISTVO! Dva druga optužena za njegovu smrt

Vladimir Božović je ponovio pred sudom da on nije usmrtio Gačanina, da ne zna ko je to učinio, i da Čekićević govori neistinu

Objavljeno: 08.11.2019. 10:08h
  • 14

Krunski dokaz na suđenju za ubistvo Sava Gačanina, pogrebnika iz Užica zvanog Savo Grobar, mogle bi da budu SMS poruke koje su na dan ubistva razmenili optuženi za ovaj zločin, i rasvetljavanje njihovog sadržaja što je danas naložio Viši sud u Užicu.

Vladimir Božović (32), koji je prema navodima optužnice 14. januara 2018. u večernjim satima sa dva pištoljska hica usmrtio Gačanina u njegovom pogrebnom preduzeću, i Milovana Čekićevića (31), kome posle posle izmenjene optužnice tužilaštvo stavlja na teret da je bio sa Božovićem na mestu zločina, tog dana su razmenili deset poruka mobilnim telefonima.

O tome je tokom pretresa u svojoj odbrani pričao Čekićević, koji je u to vreme radio u Gačaninovoj firmi, i koji je na dan sahrane telo svog pokojnog gazde prevezao od kapele do groblja.

Drugooptuženi je na početku suđenja najpre rekao da su se njih dvojica dopisivali pre nego što je Božović otišao kod Gačanina i ubio ga, ali i rekao da se sadržaja razmenjenih poruka ne seća i naglasio je da u toj prepisci nije spominjano ubistvo. Međutim, kasnije tokom suđenja, Čekićević se prisetio sadržaja nekoliko poruka i sam sebe odao.

- Božović me je pitao da li je (iz pogrebikove radnje) otišla Tatjana (Savova ćerka koja je ranije bila u poseti ocu). Rekao sam mu da jeste. Onda me je pitao da li je tamo Boban (Gačaninov brat). Odgovorio sam mu da nije. Zatim me je pitao da li su tamo pare. Odgovorio sam da jesu. U poslednjoj poruci me je pitao šta da radi. Napisao sam mu da radi šta hoće, ali da mene ne meša u to - pričao je Milovan Čekićević na glavnom pretrsu 16. oktobra.

Odmah posle ovih njegovih reči Više javno tužilaštvo je preinačilo optužnicu. Tako se Čekićeviću, kome je do tada suđeno da je ćutao da Božović priprema ubistvo, kao i da nije prijavio zločin, sada sudi za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Isto delo, umesto teškog ubistva, tada je stavljeno na teret i Božoviću.

Čekićević je danas ponovo izneo svoju odbranu negirajući da je bio saizvršilac u ubistvu. Ponovio je ono što je i ranije kazao da mu je Božović priznao da je ubio Gačanina.

- Božović mi je bio dobar drug, a Gačaninovi srodnici su mi bili dragi ljudi. Do dana kada sam uhapšen dvoumio sam se da li da policiji ispričam šta se dogodilo. Vladimir mi je dva-tri meseca pre nego što je ubio Gačanina govorio da će to da uradi, ali ja u to nisam mogao da poverujem. Kada sam dan posle ubistva došao na posao i čuo da je Gačanin mrtav sam shvatio da ga je on ubio - kazao je Milovan Čekićević.

Vladimir Božović je ponovio pred sudom da on nije usmrtio Gačanina, da ne zna ko je to učinio, i da Čekićević govori neistinu.

Za razliku od prethodnog slučaja, kada je Viši sud u Užicu odbio predlog Višeg javnog tužilaštva da se veštače telefoni kojima su se Božović i Čekićević dopisivali na dan ubistva, sud je ovoga puta prihvatio ponovljeni zahtev tužilaštva koje je zauzelo stav da bi preostalih šest poruka, kojih Čekićević ne može da se seti, mogle biti od krucijalnog značaja za ovaj predmet.

Službi za specijalne istražne metode biće na veštačenje dostavljen telefon koji je u prepisci koristio Čekićević.

Ovaj telefon nije bio u rukama istrage u vreme pripremanja optužnice, s obzirom da ga je Čekićević posle ubistva zamenio sa jednim muškarcem iz Čačka, a ovaj ga dao nekome u Novi Pazar gde je i naknadno pronađen. Božovićev telefon je zaključan i on „ne može da se seti šifre“, pa je u tom slučaju, ocenio je veštak telekomunikacione struke, nemoguće njegovo veštačenje.

Obojica optuženih Gačaninu su dugovala novac – Božović 2.000 evra za automobil koji mu je pogrebnik prodao, Čekićević 1.000 evra koje je ukrao svom gazdi. Obojica su dug morala da vrate do kraja januara 2018.

 

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media