JUTKINO SUĐENJE JUČE JE BILO ŠOU PROGRAM: Šešelj je pričao o hormonima, a SVEDOK ODBRANE O PEČENJU I DEKOLTEU
Jutki se sudi za polno uznemiravanje, Foto: Printscreen

trajalo je satima

JUTKINO SUĐENJE JUČE JE BILO ŠOU PROGRAM: Šešelj je pričao o hormonima, a SVEDOK ODBRANE O PEČENJU I DEKOLTEU

Zora Dobričanin, jedan od Jutkinih advokata istakla je da se nada da sud neće suditi na osnovu dokaza koji se prikupljaju u medijima

Objavljeno: 09:30h

Od 11 do skoro 17 sati trajalo je u sredu maratonsko suđenje Milutinu Jeličiću-Jutki, koji pred Osnovnim sudom u Kruševcu odgovara po optužbama za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje.

Samo je tri svedoka odbrane ispitano, ali je i to bilo dovoljno da se suđenje pretvori u pozorište, da se zbog nepoštovanja suda ili sudije i prigovoranja kazne Borivoje Borović, punomoćnik oštećene Marije Lukić i Zora Dobričanin, advokat optuženog Jutke, a atmosferu kao na utakmici podgrejao je lider SRS Vojislav Šešelj, najpre ispred sudnice i potom i u njoj, gde mu sudija Aleksandar Kocić nije dozvolio da dobije zatraženi status pravnog savetnika Jutki.

Na kraju je Šešelj i isključen, jer je dobacivao Boroviću.

- Apsolutno je neverovatno da je Jeličić za dve godine poslao 15.000 SMS poruka ljubavne, seksualne, lascivne sadržine - rekao je posle suđenja Vojislav Šešelj, koji je ceo postupak ocenio kao podvalu antisrpskih stranaka i hajku protiv Jutke, a uvrede je ređao na račun oštećene Marije Lukić. -Kad muškarci pomisle na seks ili na lepotu žene, reaguju tako što luče testosteron, što znači da je Jeličić za dve godine morao da izluči dve tone tog hormona.

Zora Dobričanin, jedan od Jutkinih advokata istakla je da se nada da sud neće suditi na osnovu dokaza koji se prikupljaju u medijima, već na osnovu činjenica i dokaza u predmetu. Advokat Borivoje Borović navodi da su svi svedoci odbrane delimično priznali da su “brifingovani od strane Jutke i advokata”, da svedoke smatra lažnima, da je većinu upravo Jutka zaposlio, kao i da su učestvovali u protestima podrške “Pravda za Jutku”, što im, dodaje, ruši kredibilitet. Po njemu će veštačenja mobilnih telefona nepobitno dokazati Jutkinu krivicu.

- Šešelju ovde nije mesto, on nije borac za ljudska prava,već je čovek koji je hteo da napravi gužvu, što je sprečeno kada ga je sudija izbacio iz sudnice-navodi Borovije Borović.

Tokom postupka u sredu, koje je imalo dve pauze,i svedočenja čiji će delovi možda ući u anale ovdašnjeg sudstva, svedok odbrane, savetnik Zoran Radenković, izjavio je i da jednom prilikom nije mogao da jede pečenje, jer je gledao u noge i dekolte oštećene Marije Lukić. Čulo se da su Jutkine telefone koristili konobari i trgovci, praktično svi osim popa, kao i da su žene koje su dolazile u opštinu želele da se ljube s Jutkom!

MARATON

Kako su “Novosti” pisale, policija u Kruševcu podnela je protiv Milutina Jeličića krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena. Dve oštećene su još tokom istrage izjavile da nisu uznemiravane, a Osnovno javno tužilaštvo iz Kruševca je podnelo optužni predlog protiv Jutke prošlog juna, u slučaju Marije Lukić. Zadnje suđenje u Brusu održano je 27. maja, i to nakon dva odlaganja i uz brojne kontraverze i skupove podrške.

NA VLASTI DVE DECENIJE

Milutin Jeličić-Jutka je na vlasti sa manjim prekidom od 2000.godine.Prvo je kao lider Ošštinskog odbora Nove Srbije vodio Brus sa mesta predsednika u dva mandata do 2008.godine, potom je bio i narodni poslanik u dva navrata (2003-2006. i 2008-2012), pa je ponovo izabran za predsednika opštine 2015.godine. Pre dve godine je prešao u SNS, pod čijim pritiskom je i podneo ostavku na mesto predsednika opštine nakon izbijanja afere. Većinom glasova krajem juna, vraćen mu je odbornički mandat u lokalnom parlamentu.

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.