BARBARA VITEZ SNIMLJENA JE U BUDIMPEŠTI U KLUBU! Njenog oca je tamo dočekao HLADAN TUŠ
Barbara Vitez, Foto: Facebook

IMA LI NADE?

BARBARA VITEZ SNIMLJENA JE U BUDIMPEŠTI U KLUBU! Njenog oca je tamo dočekao HLADAN TUŠ

Endre je sa novinarima obišao i klubove u Budimpešti, u kojima je ona navodno snimljena.

Objavljeno:

Nakon niza fotografija koje su poslate roditeljima Barbare Vitez, a navodno su snimljene u Mađarskoj, Endre Vitez, otac devojčice kojoj se pre tri godine gubi svaki trag, zaputio se u Budimpeštu sa ekipom Exploziva, kako bi pokušao da sazna išta o svojoj nestaloj ćerki.

Barbaru je navodno u jednom klubu u prestonici Mađarske slikao Bela A, koji se porodici predstavio prvo kao lekar, potom kao novinar, a na kraju kao osoba koja se bavi nestalom decom. Pravih informacija o njemu nemaju, ali veruju da on ima podatke o njihovoj ćerki.

- On više zna nego što kaže - smatra Melinda Vitez za Prvu TV.

Zbog tragova o Barbari Endre je proteklih godina išao u Beč, Seksard, Kečekmet, Debrecin, Budimpeštu... Dok ima snage, kaže, ne odustaje od potrage za svojom ćerkom. On i njegova žena sumnjaju u zvaničnu verziju događaja - da je Barbara sa mosta u Senti pala u Tisu i poginula. Naročito jer im je nekoliko nedelja nakon tragedije stiglo anonimno pismo u kome se navodi da je Barbara drogirana, silovana, zadavljena, a potom bačena u reku.

Poslednja nada da im je ćerka živa stigla je pre više od mesec dana kada su roditeljima počele da pristižu fotografije od Bele A. na kojima se nalazi nešto starija devojka, sa istim ožiljkom i mladežima kakve ima Barbara.

No, na adresi u predgrađu Budimšte, a na kojoj Bela A. radi, nisu zatekli nikoga.

Hladan tuš u policiji

Endre se dalje zaputio u policijsku stanicu u jednom od distrikta u Budimpešti, gde su mu rekli da slučaj Barbare Vitez mađarskoj policiji nikada nije prijavljen.

- Barbara kod njih nije na listingu. Kao da sam upao u hladnu vodu. Nadao sam se da se nešto radi, da su proveravili, da imaju kontakte, ali ništa, njima to čak nije ni poznato - kaže Endre.

Kako kaže direktor srpske policije Vladimir Rebić, i njega je to začudilo, jer je za Barbarom raspisana Interpolova poternica, a saradnja između naše i mađarske policije na slučaju Barbare Vitez, kako tvrdi - postoji.

- U nekoliko navrata srpska policija je, na osnovu krivičnih prijava, kontaktirala mađarsku, švajcarsku i grčku policiju, kada smo imali podatke da se Barbara možda nalazi na teritoriji tih zemalja. Uvek smo dobijali negativne rezultate tih potraga - kaže Rebić.

Endre je sa novinarima obišao i klubove u Budimpešti, u kojima je ona navodno snimljena.

- Grozno se osećam kada znam da je ona možda nekoliko ulica dalje. Najteže mi je da vidim svakog na ulici kako ide sa svojim sinom ili ćerkom, a ja nemam s kim da idem. Imam, a ipak nemam - kaže Endre.

Mađarska u prve tri zemlje u Evropi kada je reč o trgovini ljudima

U Budimpešti su se našli sa aktivistom organizacije koja se bori protiv trgovine ljudima i pomaže ženama koje su izvučene iz prislinog lanca prostitucije.

(Espreso.co.rs / Prva / Emisija Exploziv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.