SIŠLI SMO NIZ NEKO BRDO, A ONDA JE MAMA OTIŠLA GORE! Ovako mala Jana opisuje svoj POSLEDNJI SURET s majkom!
Mala Jana u svakom svedočenju rekla je da se Zoran nije odvajao od nje, Foto: Damir Dervišagić, Dragan Kadić, Privatna arhiva

svedočenje

SIŠLI SMO NIZ NEKO BRDO, A ONDA JE MAMA OTIŠLA GORE! Ovako mala Jana opisuje svoj POSLEDNJI SURET s majkom!

Jana Marjanović svojevremeno je smatrana krunskim dokazom u slučaju ubistva Jelene Marjanović

Objavljeno:

Suđenje decenije počelo je juče! Zoran Marjanović prvi put je u javnosti izneo svoju odbranu evocirajući sve trenutke koji su mu ostali u sećanju iz dana Jeleninog ubistva, ali i dana koji su usledili.

Svi članovi porodice Marjanović trebali bi da svedoče pred Višim sudom u Beogradu 25.12. ove godine u slučaju ubistva pevačice, osim male Jane (8)(ćerke Zorana Marjanovića i Jelene Marjanović). Njeno svedočenje biće dostupno samo u vidu transkripta.

Podsetimo, Jana Marjanović svojevremeno je smatrana krunskim dokazom u slučaju ubistva Jelene Marjanović. U javnosti se spekulisalo kako je upravo njeno svedočenje doprinelo tome da njen otac bude pušten iz pritvora.

U aprilu mesecu ove godine saslušana je Janina advokatica, koja joj je po službenoj dužnosti dodeljena u samom finišu dopunjene istrage protiv njenog oca Zorana Marjanovića.

Pravna zastupnica devojčice je tada je samo kratko pred tužiocem rekla kako ističe imovinsko-pravni zahtev protiv odgovornih za ubistvo pevačice. To zapravo znači da devojčica u jednom trenutku može da pokrene postupak protiv odgovornih za ubistvo majke i traži naknadu nematerijalne štete.

Kako je svedočila mala Jana

Tada petogodišnja Jana opisala je da se igrala sa tatom, a da je mama otišla da trči. Dodala je da se onda "mama izgubila u travi", a da su ona "i tata krenuli da je traže". Tvrdila je da je tata stalno držao za ruku.

Identičnu priču ponovila je i u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je osumnjičilo njenog oca Zorana da je brutalno ubio suprugu.

- Sećam se da smo došli tamo i onda smo sišli niz neko brdo, a zatim je mama otišla gore i rekla: "idem ja." Tata i ja smo preskakali vijaču i videli smo da je nema i onda smo je tražili i zvali smo je, ali nje nije bilo - ovako je tada sedmogodišnja Jana opisala tužiocu u Višem javnom tužilaštvu svoj poslednji susret sa majkom. Na pitanje tužioca da li zna gde je njena mama, devojčica je odgovorila:

- Znam. Ona je na nebu.

Rekla je i da se seća da je tog dana bilo sunčano, te da je mama imala plavu trenerku. Nije znala da kaže koji je to bio dan u nedelji. Ipak, Jana se sećala da su mama i tata imali telefone, ali da ih nisu koristili osim kada je "tata zvao mamu na telefon i ona se nije javljala".

Usledilo je pitanje i da li zna gde je njen tata. Mala Jana je rekla da je on u pritvoru i to zato što ga je neko "pogrešno okrivio da je on ubio mamu".

- Okrivili su ga neki ljudi koji lažu i neki novinari - objasnila je devojčica. - Ne znam ko su oni jer ih nikada nisam videla. Niko mi nije pričao, ali ja to znam, to sam shvatila sama.

Nadležni tužilac rekao je devojčici tada da ona ne mora da priča, ako ne želi i da mora da priča istinu i da ništa ne prećutkuje. Na pitanje da li je sve to razumela, devojčica je odgovorila potvrdno i ponovila da želi da priča.

Jana je potom objasnila i da je rođena 2011. godine, da ima dve vaspitačice, a zatim je navela i njihova imena... Tužilac ju je pitanjima vraćao na dan nestanka i ubistva Jelene Marjanović, a devojčica je sve vreme tvrdila da je tata bio stalno tu. Na pitanja da li su dolazili deda, brat ili stric, mala Jana je odgovorila da nisu i da su ona i tata stalno bili zajedno.

Tada petogodišnja Jana opisala je i da se igrala sa tatom, a da je mama otišla da trči. Dodala je da se onda "mama izgubila u travi", a da su ona "i tata krenuli da je traže". Tvrdila je da je tata stalno držao za ruku. Identičnu priču ponovila je i u sredu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje je osumnjičilo njenog oca Zorana da je brutalno ubio suprugu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.